możliwe że wraz ze spadkiem kursu to i emocje/myśli negatywne, ja też trochę takich mam
przede wszystkim w akcjonariacie jest jeszcze fundusz a kto wie czy albo ten nie przebije progu lub czy inny nie włazi (niedawno był obrót 200k a dzisiaj coś przerzucają)
fundy muszą wiedzieć ile Awbud jest warty bo ustaliły pułap 7,50
możliwe też że Wuczyńscy tanio skóry nie chcieli sprzedać i wiedzą że Awbud ma pewne silne kompetencje, doświadczenie i pozycję na rynku w swoim obszarze budownictwa przemysłowo-technicznego, dlatego nie oddali w całości spółki
mieli sporo czasu na dogadanie się a i Sapota i Wuczyński głupi nie są, wiadomo że Sapota i inni z Murapolu musieli wejść do zarządu po przejęciu kontroli, to chyba nie dziwne, natomiast ciekawe jest że Wuczyńscy wejdą do Abadonu
wg mnie taki układ sił i akcji nie daje możliwości wezwania czyli zostawiają Awbud na giełdzie - czyli liczą na wzrost wartości bo na co innego?
dlatego Wuczyńscy w przyszłości wyjdą z tego po lepszym kursie, też głupi nie są a 15% mają
dlatego jeśli my jako drobni nie oczekujemy tutaj żeby pionowo w górę rosło, dajmy czas na dogadanie się im i poczekajmy na zlecenia