Wszystkim, z którymi w ubiegłym tygodniu omawiałem technikę zmiany trendu, polecam do analizy wykres CLN PHARMA w interwale tygodniowym. W świetle reguł jakie tam obowiązują, na chwilę obecną, nie wystąpił sygnał wskazujący na zwrot na tym rynku, nie mówiąc już o potwierdzeniu.
Nie mniej jednak właśnie dlatego, wykres ów trafił na mój ekran
z przeznaczeniem do obserwacji.
Jak widać na interwale dziennym ruch boczny z jakim mieliśmy do czynienia spowodował, że skrajne wyprzedanie zostało anulowane. Tak więc zniknęła przeszkoda mogąca zepchnąć cenę
tej spółki jeszcze niżej.
Moim zdaniem, dopóki omawiana przez nas ostatnio technika
w sposób jednoznaczny nie potwierdzi zmiany trendu, należy jedynie obserwować ten walor i tyle.
Jeśli fundusz, który wywala te akcje, nadal będzie zmuszony do zamykania jednostek uczestnictwa, to walor ten nadal będzie miała potencjał do przeceny.
Mógłbym się mądrzyć, gdybym przewidział ten spadek?
No to fajne wesołe stwierdzenie. A dlaczego niby miałbym cokolwiek przewidywać, skoro ta spółka w ogóle mnie wcześniej nie interesowała?
Poza tym patrząc na jej wykres w interwale tygodniowym rzut oka na poziomie 52 - 57 mówi jedno.
Zabieraj nogi za pas. Zadając mi tego rodzaju pytanie, przyznajesz jednocześnie, że dla ciebie AT to czarna magia,
oto elementy wskazujące na odwrócenie trendu na interwale tygodniowym:
1. dywergencja negatywna na RSI
2. wyprzedanie
3. Wysoka fala
4. 2x upthrust
5. wisielec
6. kaznodzieja
7. zasuwa.
8. zamknięcie luki wyczerpania.
9. oraz gwóźdź do trumny, formacja potwierdzająca zmianę trendu, czyli ......., ale o tym szam.
ile jeszcze potrzebowaliście rzeczy, aby spieprzać z tego waloru?
I tak pomyśleć, ręce opadają, wy chcecie mnie uczyć analizy technicznej. To woła o pomstę do nieba.