Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  13,80 zł , zmiana od tamtej pory: 51,45%

Re: Co o tym myślicie?

Ja powiedziałbym tak w sprawie CLN
Zaczynają być widoczne symptomy wskazujące na to, że kontrolę nad tym wykresem przejmują byki. Pisałem o nich i to w sposób jednoznaczny wczoraj. Wszystko co trzeba, to tylko umiejetność ich interpretacji, no i przede wszystkim warunek - trzeba się na tym znać.
Co do Kamila Pawła - brawo. Szanuję to co napisałeś i powiem więcej - masz rację. Masz rację, bo nie boisz się, że jeśli cena spadnie, to zaraz na twoją głowę wyleje się wiadro hejtu.
Nie o to tu przecież chodzi, tylko o reakcję jaka powinna nastąpić. Jeśli masz rację i kupiłeś to OK, niech sobie cena idzie do góry, a ty musisz dalej umiejętnie prowadzić tą pozycję.
Jeśli racji nie miałeś i kupiłeś, to trzeba ustanowić nieprzekraczalną granicę, po której pozycja ta zostanie zamknięta, a nie bujać w obłokach, że co prawda teraz cena leci w dół, ale ostatecznie da jednak na CLN zarobić, bo nawet się nie spostrzeżesz i będzie 20% straty.

Jak widać rynek słabnie i zaczyna się obsuwa, a tyle było krzyku, że racji nie miałem, a przecież jasno określiłem poziom do jakiego ta zwyżka może podejść. Jeszcze raz to powtórzę:

zwyżka ta jeśli jest falą CZWARTĄ powinna się znaleźć w zakresie fali drugiej fali Trzeciej. Dlaczego?
Dlatego, że fala pierwsza fali Trzeciej była najdłuższa w tej sekwencji cenowej - koniec kropka.
Pisałem o tym, pokazywałem to na przykładzie i co?
Jajco.
I teraz połowa z was nadal nie wie o co chodzi, trudno, niech robi kupi książkę Frosta i Prechtera, to się dowie.
Zaczynamy wtorek 29.11.2022

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CLNPHARMA 0,48% 20,90 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.