Witam ponownie ja nie mam akcji więc nie mam tej wiedzy ale sam zalecam nie udostępniać tej listy publicznie ,czy można komentować też nie mam wiedzy lepiej z prawnikami skonsultować /może można tylko aby po IP ktoś później nie namierzył/
I Jeszcze taka uwaga dla osób które są akcjonariuszami a nie zgłosili się na to WZA to również oni mogą zażądać aby im Spółka wysłała listę tak wynika z powyższej podstawy prawnej /może zażądać akcjonariusz a nie tylko ten co się zgłosił na WZA/
Art. 407. § 1. Lista akcjonariuszy uprawnionych do uczestnictwa w walnym zgromadzeniu, podpisana przez zarząd, zawierająca nazwiska i imiona albo firmy (nazwy) uprawnionych, ich miejsce zamieszkania (siedzibę), liczbę, rodzaj i numery akcji oraz liczbę przysługujących im głosów, powinna być wyłożona w lokalu zarządu przez trzy dni powszednie przed odbyciem walnego zgromadzenia. Osoba fizyczna może podać adres do doręczeń zamiast miejsca zamieszkania. Akcjonariusz może przeglądać listę akcjonariuszy w lokalu zarządu oraz żądać odpisu listy za zwrotem kosztów jego sporządzenia.
§ 11. Akcjonariusz spółki publicznej może żądać przesłania mu listy akcjonariuszy nieodpłatnie pocztą elektroniczną, podając adres, na który lista powinna być wysłana.
Mam nadzieje iż wygracie i dodatkowo odczujecie to po wzroście kursu.
Pozdrawiam serdecznie