Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,58 zł , zmiana od tamtej pory: 3,16%

Re: Najazd barbarzyńców a EEx ?

Coś jest w tym co piszesz. Jak się dobrze przyjrzeć, to większość z sił wyzwoleńczo-denazyfikacyjnych operujących na Ukrainie bardziej przypomina mongolskich pastuchów niż współczesnych Szwedów czy Norwegów. To oczywiście czysty przypadek - bo przecież prawdziwa potomkini dumnych ruskich vikingów (która dała potomstwo prażące się dzisiaj w spalonych T-72) nigdy by nie dała d...y mongolskiemu pastuchowi. No chyba że pod przymusem ... który trwał lat coś tak około lat dwieście.
I tak sobie to trwało, Rosja przeszła "kurację" genetyczną a świat cywilizacji zachodniej był bezradny wobec hord nomadów - do czasu, kiedy ktoś wymyślił, jak da się zastosować w praktyce broń palną ładowaną odtylcowo. A później był Krym 1854 i Omdurrnan w 1998. A później rozwinięcie - 1905 rok, kiedy skośnoocy japońscy "barbarzyńcy" udowodnili, że chociaż oczki mają skośne, to z celowaniem im idzie całkiem nieźle... i jeszcze rozumieją co to znaczy artyleria i torpedy.... A na koniec carowie (i ich rodziny) poszli w h.ui.
Ps.
Jeśli się to rozwinie tak jak myślę (chociaż jak najbardziej tego nie chcę) to jestem akurat 4 kilometry od epicentrum
Za srtary już jestem, żeby robić za tułacza - ale mam prośbę. Dopilnujcie żeby po tym, jak Warszawa zmieni się w radioakkywny parking ktoś przypilnował tego, aby nikt mówiący po rosyjsku już nigdy więcej nie chodził po tej ziemi.
Obym się mylił (jak zawsze)

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
EKOEXPORT 0,62% 1,63 2023-05-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.