@yodyod
Ja wolę opierac sie na faktach . Fakty są takie ,że najbardziej zaawansowany program CTX jest dopiero w Pierwszej 1 Fazie badań klinicznych , wiesz co to znaczy?? że bardzo długo nie zobaczą konkretnej umowy partneringowej a do tego czasu beda potrzebowali ogromnych pieniedzy na dalszy rozwój swoich Kandydatów na leki których NIE MAJĄ i Naprawde Wysokie koszty Dopiero moga sie zacząć . Wiesz jeszce na co patrzę ?? na Bilanse . CTX już teraz przepala po 3 q ok 30 M PLN , na koniec 3 q miał 36 M pln co jak sami napisali starczy im do KONCA CZERWCA 2026 czyli TYLKO na Pól roku ----Jeszcze Rok temu mieli ponad 70 M PLN ---- jaki z tego wniosek ?? za za pół roku jak nie znajda Kolejnego Finasowania spółki ( zapewne z emisji ) to bedzie to potencjalny kandydat na drugiego PURE . Moim skromnym zdaniem włąsnie dlatego wypalili z TAKIM PLANEM MOTYWACYJNYM ---chcą rozruszać papaier ktory był w mocnym trendzie spadkowym zeby pówbnowac z niego nieco wyjsć. :))
O SCP nie musze pytac bo sam na nim byłem --- zauwaz że przed odcięciem kurs poszybował na 320 PLN ( ja czesć akcji sprzedawałem powuyzej 300 , cześc po odcieciu dywiodendy ) . Zauwaz tez jedną rzecz ze SCP Spzredał PCR/ ONE za 100 M $ upfrontu mając tylko CE ( a cały deal opiewał na max 170 m $) na europe i nie bedąc urzadzeniem medycznym klasy 3 ---dlatego licze jednak ze te 100 M $ za CC o ktorym mowi prezes od lat jednak znacznie wiekszy i przebije DEAL PCR/ONE w swojej wartości poniewaz CC dowódł że szybciej mozna wykonywac zabiegi ablacji przedsionków a nawet mozna robić ablacje KOMORY SERCA bez wstrzymywania jego pracy CO ŻADNE URZADZNEI OBECNE NA RYNKU NIE POTRAFI ZROBIĆ---a to juz jest dodatkowe potencjalne wskazanie CC w lecznictwie , pomijajac juz FAKT ze zarówno prof. Suwalski jak i Prezes zaczynają mówić o tym ze CC to nie tylko urzadzenie kardiologiczne moze byc ale też Dermatologiczne czy Położnicze.
Ja mówiłem o PZU jako potencjalnie długoterminowym inwestorze i teraz jeśli patrzysz na Akcjonariat SCP to IPOPEMA tam już siedzi z 10 LAT i nadal ma istotne pakiety akcji i jest najwiekszym akcjonariuszem SCP - Niedawno dołaczył kolejny FUNDUSZ i mam jakieś dziwne przeczucie ze PZU w ICE też bedzie na dłuzej z tym swoim 15 % pakietem akcji i ze za jakiś czas inne fundusze mogą sie pojawiać
I nawazniejsza rzecz ---SCP miało ok 2.7 M akcji ---ICE ma obecnie kapitalziacje ok 130 M PLN ( ze wszytkimi emsijami łacznie z tą najnowsza która nawet nie jest jeszce zarejestrowana) --- SCP mial 130 M PLN kapitaliaicji przy 48 PLN za akcje ---jeśli ktoś kupował SCP po 50 PLN to MUSIAŁ byc zadowolony nawet PO ODCIECIU DYWIDENDY --poniewaz z samej DYWIDENDY zgarnał ok 70 PLN na czysto( 85 PLN brutto) + ok 200 PLN zysku jesli sprzedał w pierwszej sesji po odcieciu. Jesli to zrobił tuz przed odcieciem mogł spzredawac za 300 PLN + przy kapitalziacji SCP ok 800 M PLN vs ok 130 M PLN ICE ---ktory przypomian że ma do komercjalizacji CC urzadzenie 3 KLASY medycznej , oraz PP jak również posuwaja się sprawy do przodu z AC, natomiast w przypadku SCP wiadomo było ze po dealu z PCR/ONE kolejne co najmniej 5 lat bedzie lekkiej posuchy bo BActeropmic potrzebował takiego czasu na rozwój i ewentualna komercjalizacje.