>Dla mnie jest kiczem zwalanie na getback trudnej sytuacji na rynku obligacji.
Ta, znalazł winnego. Zakładanie możliwości plasowania nowych serii w nieskończoność to skrajna głupota. Gdyby jeszcze bronili się wynikiem, ale przychody 1,5mln to nawet biorąc pod uwagę Nadarzyn chyba dość mało jak na to zadłużenie.
>Musi byc odpowiedzialność kierownicza tak czy tak, nie zaleznie jaka jest aura na rynkach.
Z ich pakietem kontrolnym? Jeśli macie pakiety to nadal zachęcam do "koalicji". Możemy we włąsnym gronie dyskutować o tym, co możemy zrobić.
@Bohen75
Wiem, że wina leży tylko i wyłącznie po stronie zarządu z niedoszacowaniem kontraktów. Jeśli mają na nich tracić to niech w ogóle nie zaczynają tych już nierentownych kontraktów. Nie ma czasu, nie ma środków. To też widzimy. Nadal bym optował za próbą renegocjacji, a jak nie to niech Budimex robi za 300-400%. Myślisz, że tak łatwo będzie im przekroczyć cenę kosztorysową aż o tyle? Więc co będzie? Impas. Wykorzystać to. Niech się dogadają z Budimexem i zrobią to za 140% kosztorysu, ale nie po kosztach (NASZYCH).
Co do wcześniejszego wykupu to mówisz tutaj o serii publicznej K. Spłacili to wcześniejsze żądanie wykupu. Tam jest bodaj hipoteka na halach i magazynach i zastaw na linii produkcyjnej, ale mogę to sprawdzić jeśli zależy Ci na dokładniejszej informacji. W emisjach prywatnych przeważa cesja obecnych i przyszłych wierzytelności.
Jak chcesz podyskutować to zapraszam również na email.