Dnia 2017-02-28 o godz. 08:52 ~Pankracy napisał(a):
> Chociaż niewiele się liczy i można ją mieć gdzieś, to ja widzę to tak.
>
> Wezwanie ma szansę sie niestety powieść z jednego powodu: fundusze straciły zaufanie do Brzoski i wiedzą, że w razie niepowodzenia wezwania będą musiały wziąć udział w emisji z PP. I dalej nie będą pewne tego co w przyszłości wymyśli Brzoska. A jak mawiał Buffet "zaufanie buduje się całe życie, a traci w pięć minut". A pan Rafał je stracił. Co mogą zrobić fundusze?
>
> Mogą w porozumieniu ogłosić NWZA na którym przegłosują tanią emisję i w porozumieniu wybiorą nową RN, która wyp...li Brzoskę z zarządu. Mogą. Mogą skupić z rynku więcej akcji lub ogłosić swoje wezwanie. Mogą. Wszystko mogą.
>
> Tylko stosunek kosztów do ewentualnych zysków jest dla nich taki, że zamiast kopać sie z koniem lepiej zainwestować kasę w spółki z WIG20 i wziąć udział w ostatniej fazie hossy i zarobić wielokrotnie więcej niż tutaj. A tutaj zanim Integer sie pozbiera na szerokim rynku będzie znów bessa. Być może.
>
> A czy OFE mają i tracą swoje pieniądze?
Nie zgadzam sie z ta opinią, fundusze nie kierują się zaufaniem a możliwością uzyskania potencjalnego zysku , również teza że na
WIG 20 będzie można zarobić kilkakrotnie więcej niż na Integerze ,też według mnie jest co najmniej nie trafiona .
Z jednej strony pisze Pan o zaufaniu , a z drugiej o możliwości zmiany na stanowisku prezesa , czemu nie? . Ja myslę i to graniczy z pewnością że ta spółka ma ogromny potencjał i liczę na to że nie tylko Advent to zauważył. A jak będzie to zwyczajowo się zobaczy , pozdrawiam