Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: MISPOL +55% dzisiaj - podobna sytuacja jak na Permedii

wezwanka po 15-20 to nie chyba nie bedzie, ale nie zdziwiłbym się gdyby kurs po 2 czy 3 kwartale wylądował w tym przedziale. Trudne życie akcjonariusza nauczyło mnie jednej podstawowej zasady: sprzedaj akcje natychmiast, gdy robią nową emisję (obojętnie z prawem poboru czy bez); trzymaj akcje gdy robią wezwanie na skup. Bo to oznacza, że głowny akcjonariusz chce więcej akcji bo wie, że będą dużo więcej warte w przyszłości.

Nie wiem co będzie po wezwaniu: albo to będzie jakiś wielki wystrzał albo też systematyczna poprawa wyników. Obstawiałbym raczej stopniowy wzrost wyników z kwartału na kwartał, bo to już widać. Ale może jakaś miła niespodzianka też będzie.

Jest też dla mnie jasne, że im więcej akcji będzie miał Wygrys tym bardziej będzie się starał o spółkę. Więc niestety muszą się znaleźć tacy co mu te akcje sprzedadzą.
Dodatkową korzyścią z wezwania będzie to, że wysypie się najbardziej spanikowany akcjonariat bo z całą masa leszczy sprzedających akcje przy najmniejszym wzroście kursu, to kurs by się kisił na poziomie 6-6,50 bez względu na wyniki spółki.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
PERMEDIA -15,34% 8,00 2013-12-12 11:00:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.