Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  58,20 zł , zmiana od tamtej pory: -7,04%

Re: Minimum rok trzeba trzymac

Dnia 2026-05-14 o godz. 16:40 ~kupiłem napisał(a):
> Dnia 2026-05-13 o godz. 22:26 ~Sypek napisał(a):
> > Historia pokazuje ze to takie minimum na kazdym walorze
> > > Wiadomo akcje moga rosnac i trzy lata i dluzej
> > > Ale nawets spekulacyjne tuchy trwaja miniumum rok
> > > Sytuacja jest nadzwyczajna woina w iranie zmienia wszystko nawet bez wojny
> > > Byl covid
> > > Potem wegiel rosl jak oszalaly
> > > Ai
> > > No i teraz ropa
> > > Minie rok zanim zazegnaja kryzys
>
> >
> > Historia kursu Mercator w ostatnich 4 latach pokazuje że rok/półtora to maksimum czasu oczekiwania na jakieś większe wybicie ale ważne jest aby nie kupić za drogo i co gorsza za dużo (jak ktoś kupił za powyżej 66 zł w 2024 r. to do dzisiaj nie doczekał się wyższego kursu czyli kupił dużo za drogo nie tylko dlatego że potem dało się kupić poniżej 38 zł).
> > Po wybiciach kurs Mercator opadał w rożnym tempie i czasem do kolejnego dużego wybicia było tylko miesiąc a czasem ponad rok.
> >
> > W tym roku sprzedawałem akcje Mercatora z zyskiem dwukrotnie po znacznych wybiciach w okolice 60 zł a teraz aby odkupić czekam na większe spadki (już mógł bym odkupić to co sprzedałem o kilka zł za akcję taniej).
> > Będę mile zaskoczony jeśli zachowanie kursu Mercator ulegnie zmianie i przestanie spadać po wybiciach ale do tego czasu strategię zakupową sprzedażową muszę dostosowywać do historii a nie do życzeń i marzeń właścicieli akcji powieszonych na hakach.
> >
> > Wszystkim wiszącym właścicielom akcji Mercator życzę stabilnego wzrostu kursu i dywidend po drodze ale pozostanę ostrożnym realistą w oczekiwaniu na zmianę pozwalającą trzymać akcje Mercator bez konieczności dużej aktywności aby osiągać z inwestycji zyski.

a podobno rosło pod kogenerację teraz kogeneracja da zyski a nasz kupiłem opuścił okręt brawo

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MERCATOR 1,12% 54,10 2026-06-11 16:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.