Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,23 zł , zmiana od tamtej pory: -84,15%

Re: Miasto i prokuratura pozwały Data Techno Park

asdf szkoda zdrowia - brak snu jest szkodliwy ;)

"Mam mieszane uczucia. Z jednej strony dramatyczne wyniki plus brak infa o sprzedazy kontraktu. Z drugiej jednak cos tam sie dzialo w 2Q. Nie jest tak zle jak to wygladalo."

I tu jest to na co większość z Was powinna zwrócić uwagę. Przedstawiony raport pokazuje wyniki finansowe do dnia 30.06.2017 roku.
Jest bardzo ładnie napisany. Jest w nim ładna wzmianka o tym, że nie był on weryfikowany przez niezależnego biegłego (nie ma wymogu, ale...). Wiele problemów zaczęło się już w tamtym okresie, ale kumulacja nastąpiła w 3q. Patrząc na raport i na sytuację od środka to można założyć, że wiele rzeczy zostało mądrze zepchniętych na przyszły okres. Jak każdy z nas wie - takie możliwości istnieją. Wyniki za 3q to będzie już katastrofa.
MG może mówić i opowiadać co chce, ale trupa nie wskrzesi. Nie mam żadnej jego akcji i nie chce mieć. Jedynie chcę odzyskać należne mojej rodzinie pieniądze (UoP). Pomimo egzekucji komorniczej od sierpnia jest to niewykonalne - brak jakichkolwiek przepływów na kontach. Podobnie jak zapewnianie składane przez MG do komornika - także okazały się bez pokrycia.

Nowy miesiąc się zaczyna, nową zabawą czas zacząć - wjazd na hipotekę oraz zajęcie i licytacja sprzętu.

P.S. Dla wielkich optymistów - mało mnie obchodzi wycena tej spółki na giełdzie. Udzielam się, żeby mniej doświadczeni inwestorzy mieli pełną wiedzę na temat kostki. Decyzja oczywiście należy do nich, a przyszłości nikt z nas nie jest w stanie przewidzieć. Na dzień dzisiejszy (koniec września) ta firma to bankrut.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CUBEITG -1,52% 0,20 2019-05-06 11:20:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.