@stalowy_Batman Rok temu byś mi powiedział, że nie będzie środków z KPO to bym, nie uwierzył. Dla mnie to był pewniak. Z resztą jeszcze kilka miesięcy temu grzali temat w TVP, że te środki będą i co.... Sami się pokłócili między sobą. Co najlepiej widać w TK.
Najgorsze jest to, że wszyscy za to zapłacimy. Oby przyszło jakieś opamiętanie. Bo skutki decyzji zobaczymy w następnym roku.
Bez środków z UE przyjdzie fala zwolnień w gospodarce. Presja płacowa, wzrost płacy minimalnej wpłynie na konkurencyjność naszej gospodarki.
Ten rok był idealny by wykorzystać środki z KPO, niestety politycy swoje. Zapomnieli o tym kto tak naprawdę ma wpływ na rozwój gospodarki.
Najlepsze w tym wszystkim jest to, że jeśli ma powstać CPK potrzebne będą środki z UE. Nie tylko CPK czeka na te pieniądze. Ciekawe jak rząd chce to zrobić?
Co do Ukrainy to myślę, ze zarząd ma jakiś plan. Zakończy się wojna to Ukraina będzie potrzebowała ogromne ilości stali. W pierwszej kolejności będzie trzeba zaspokoić rynek wewnętrzny. Szeroki temat.