Dnia 2026-03-27 o godz. 21:19 prawnuk napisał(a):
> rozumiem sprawozdanie finansowe zrewidowane przez audytora zostało terminowo przekazane do KRS, a GPW tego dokumentu nie wrzuciła jako ESPI?
> Znam przypadki wrzucania sprawozdań rocznych bez rewizji ;-) a GPW je opublikowała
GPW nic nie publikuje za Emitentów
Dysponentem EBI lub ESPI dla rynku regulowanego są Emitenci - systemy do publikacji raportów
ale GPW zatwierdza dla ASO (NC) sprawozdania - kolokwialnie pisząc puszcza notowania
Dla Taxus Fund S.A. nie chciała zatwierdzić przez PONAD ROK PRAWIDŁOWO OPUBIKOWANYCH SPRAWOZDAŃ ROCZNYCH bo wymuszała w PDF zamiast XML a ja jako jedyny Zarząd się postawiłem i podjąłem decyzję że nie będę fałszował sprawozdań finansowych rocznych bo format jest jeden xml - jest to opisane w komunikacie 7 - za to REALNIE Taxus Fund S.A. poniósł bezprawnie śmierć na rynku publicznym - bezprawnie całkowicie wykluczenie (co już stwierdził nieprawomocnie Sąd Rejonowy) dlatego wnioskowane odszkodowanie i zadośćuczynienie są godziwe proporcjonalne do doznanych szkód i krzywd - REALNIE ,,EKSPERCI Z GPW WYWŁASZCZYLI AKCJONARIUSZY MNIEJSZOŚCIOWYCH Z ICH MAJĄTKÓW CZYLI AKCJI TAXUS FUND S.A. W OBROCIE PUBLICZNYM A INNYM AKCJONARIUSZĄ ISTOTNIE ZMIEJSZYLI WARTOŚC AKCJI JESZCZE NIE DOPUSZCZONYCH
ja nie jestem pierwszy lepszy chłopiec od bicia więc nie spocznę do póki im nie wymierzę sprawiedliwości zarówno finansowej ja i docelowo osobistej karnej dla tej Zorganizowanej Grupy czeka może w przyszłości nawet Paka bo tam jest miejsce podrzegaczy lub chociaż zawiasy ale skala wymuszeń na rynku NC jest olbrzymia wiec nie wiem czy zawiasy się ostaną bo działali z pełną premedytacją...
Pożyjemy zobaczymy jaka będzie decyzja Prokuratora a potem Sądu Karnego w pierwszej kolejności idą opinie Biegłych w Cywilnym bo one i tak są potrzebne do udowodnienia działania celowego GPW S.A. wobec Taxus Fund S.A.