Tombak, podobnie jak piryt, nazywany jest złotem głupców. To surowiec na pierwszy rzut oka Tombak, podobnie jak piryt, nazywany jest złotem głupców. To surowiec na pierwszy rzut oka bardzo podobny do złota, jednak w porównaniu do króla metali szlachetnych jest praktycznie bezwartościowy. Widzisz pomimo twojej i mojej akcji uświadamiającej niestety akcjonariusze nie wierza że maja złoto/ akcje Energa / czekamy az ilośc wierzących znacznie przekroczy ilość niedowiarkow .Moja wiedza jest mala ale wiem gdzie dzwoni w którym kosciele ,może nawet twoja wiedza jest wieksza ...ale wiekszosc akcjonariuszy ma ja prawie zerowa ...choc nie znaczy że nawet bez tej wiedzy moga lepiej dobierac spolki do portfela i osiagac lepsze stopy zwrotu ...Zobaczymy czy w przypadku Energa niewierzacych ktorzy sprzedali akcje spotka kara w postaci ponafprzecietnych zyskow ...Juz nie wspomne o akcji ANI JEDNEJ AKCJI W RYNEK ...bardzo duzo bylo w akcjonariacie nierefolmowalni emeryci taka prawda ...pozostaje miec nadzieje ze nowi akcjonariusze zauwazyli ze maja zloto a nie tombak jak na razie mozemy powiedziec ze sprzedazy brak na tych poziomach ale brak tez popytu...wracamy do pytania dlaczego kupujemy lub sprzedajemy dane akcje...i czekamy az pojawia sie okolicznosci ktore spowoduja popyt przy i dalszy brak chetnych do sprzedazy