Forum Giełda +Dodaj wątek
Widzisz Pablo na tej spółce to powinno się być tylko defetystą i tylko narzekać bo jak napiszesz coś na plus lub neutralnie to jesteś uznany za totalnego optymistę.
Najnormalniejszy inwestor według niektórych to taki który kupił duon i narzeka i przewiduje spadki.
Wig20 jakim prawem oceniasz mnie za totalnego optymistę a siebie nazywasz realistą to jest obiektywizm czy subiektywne spostrzeżenie?? czyli subiektywnie obiektywnie itp o sobie piszesz.
Bawisz się w dziennikarzy że cytujesz część która ci pasuje imputujesz coś czego nie napisałem pod swoją opinię myślałem że poważnie rozmawiamy.
Napisałem jak byk że wcześniej pisałeś i ostrzegałeś na forum że teraz będzie korekta najpierw poniżej 1 zł argumentując że nie przebiło po raz trzeci 1,09 zł później że spadnie bo luka niedomknięta według ciebie później znowu pisałeś o korekcie kilka poziomów wyżej i na podstawie tych informacji napisałem że może lepiej 25% kapitału którym bawisz się w łapane dołków przenieść na inną spółkę gdzie twoja AT będzie się sprawdzać, samo stwierdzenie 25% twojego kapitału pokazuje że doskonale i wiem że posiadasz 75% na longa więc nie pisz mi po ile masz itp.

Pisałem tobie też wcześniej że AT to wybrane subiektywnie przez sporządzającego analizę dobór wskaźników horyzontu czasowego itp. Amatorszczyzną dla mnie jest puszczenie analizy na forum z wybranym przez siebie odcinkiem czasu bez zestawienia go z długoterminowym i średnioterminowym trendem na danej spółce bo zakrzywia obraz też mogę sobie wybrać wycinek wykresu ostatnie linie nałożyć wybrać wskaźniki oscylatory ale to jest nie przejrzyste chyba że bawisz się w granie jednodniowe i DT ale tutaj dochodzimy do zakrzywionego obrazu przez pakiety ukryte w jedną i drugą stronę gdzie pisałem że do definitywnego wyjaśnienia sprawy z akcjami po PBG jest mniej AT skuteczna.

Po trzecie nie mam zamiaru nic ci ujawniać ani pokazywać jak sporządzam analizy bo po pierwsze to jest moja prywatna sprawa i nie chce żeby ktoś tak samo jak ja sporządzał analizy jeżeli to ma być powodem że nie mam prawa komentować twoich analiz to bardzo proszę w ogóle mnie to nie interesuje co sobie rysujesz.

Jeżeli ja mam akcje na dłużej to znaczy że jestem totalnym optymistą a ty czasem nie masz 75% akcji też na longa, mój horyzont czasowy jest długi więc mnie nie interesują korekty póki główne założenia i zależne którymi kierowałem się kupując spółkę nadal są aktualne i to nie znaczy że jestem hiper total optymista tylko jak każdy inwestor założyłem pewne cele który chce żeby spółka osiągnęła jeżeli miałbym narzekać przy każdej spółce którą kupię i być pesymistą to byłbym idiotą który powinien zastanowić się czy chce zarabiać na giełdzie czy powinien inną formę inwestowania wybrać więc wybacz póki mam spółkę która nie osiągnęła ceny której założyłem będę uważał ją za okazję w subiektywnym odczuciu i to uszanuj a wy róbcie co uważacie ja to szanuję.

Bo według niektórych osób osoba która nie wierzy w mafię, spisek przekręty na spółce
automatycznie jest optymistą jak ja bo to jest oczywista oczywistość że mataczy tutaj mafia a ja tego nie widzę to jestem totalnym idiotą albo nie znam się na giełdzie albo totalny optymista który nie ma realnego spojrzenia bo ktoś podciągnął kurs pod koniec,
lub obniżył jak tak można po co tak robi czego nie kupował wcześniej jak mógł taniej
a dlaczego wig20 obniżył się 0,8% na zamknięciu dzisiaj, to skandal, giełda to szulernia
a może wystarczy spojrzeć na całość nie z perspektywy jednego dnia czy 1h tylko mieć szersze spektrum. Ale się rozpisałem jak nigdy miłego zarabiania a w najbliższym miesiącu do wyników duon spadnie do 0,70 groszy teraz mogę się chyba już po takiej analizie ogłaszać realistę i znawcą bo mam akcje i wieszczę spadek to znaczy że jestem obiektywny i na pewno się znam. Miłej nocy

• mafia Autor: ~wig20
  • Re: mafia Autor: ~Euklides
  • Re: mafia Autor: ~ciekawy
  • Re: mafia Autor: ~Euklides
  • Re: mafia Autor: ~o0o
  • Re: mafia Autor: ~zarobas
  • Re: mafia Autor: ~zarobas
  • Re: mafia Autor: ~wig20
  • Re: mafia Autor: ~tomasz.z
  • Re: mafia Autor: ~wig20
  • Re: mafia Autor: ~pablo
  • Re: mafia Autor: ~O0o
  • Re: mafia Autor: ~tomasz.z

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
DUON 0,00% 3,83 2016-04-04 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.