Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  120,60 zł , zmiana od tamtej pory: 0,50%

Re: LPP względem CCC

To co prawda był post Eliaszyna o porównaniu jakości towaru w CCC i w LPP, a rozwinął się w dyskusję o perspektywach kursu CCC. Ale może to i lepiej. Z powodu zaśmiecania forum przez trzy osoby (choć to może być ta sama, jedna osoba), ciężko tu znaleźć w miarę merytoryczny wątek. A więc wracając do sedna - uważam, ze jesteście zbyt optymistyczni. Co prawda pogoda obecnie sprzyja, a zostało już wielokrotnie powiedziane, że CCC wciąż jest bardzo podatna na pogodę, to jednak zima zaczęła się dokładnie w momencie startu wyprzedaży. Szkoda, że nie 2-3 tygodnie wcześniej. Pomimo to, to i tak dobrze, bo takiej zimy nie było w Polsce od kilku lat. Styczeń to wciąż Q4, więc możliwe że cały kwartał będzie dobry. Tym bardziej, że Miłek chwalił się bardzo dobrą końcówką listopada. Ja zawsze wyśmiewałem się z predykcji wyników spółek na podstawie wizyt w sklepach, ale przyznam, że ostatnio chciałem sobie kupić rękawiczki... i odpuściłem. Takich tłumów w odzieżówce, to chyba nigdy nie widziałem. Mimo to, nie sądzę, żeby wyniki sprzedaży podane w lutym wpłynęły mocno na kurs. żeby urosło powyżej 150 zł to jeden kwartał może być za mało. Ale obym się mylił. A kurs w okolicy 150 zł to wciąż za mało żeby shorty zaczęły paniczny odkup. Tu musi być mocniejszy impuls. No chyba, że wyniki za Q4 rzeczywiście okażę się rewelacyjne. Duże znaczenie będzie miała konsolidacja Worldbox z grupą i dane o Worldbox jakie pokażą się w raporcie. Nie spodziewam się niczego znaczącego w tym temacie wcześniej niż w raporcie za Q3 2026. Liczę na powrót kursu powyżej 200 zł, ale realnie nie sądzę żeby to nastąpiło przed jesienią 2026. CCC już trochę wyleczyło mnie z nadmiernego optymizmu. Wciąż liczę na regularny roczny zysk netto powyżej 1 mld zł. Ale ciężko o tym myśleć w perspektywie 2026 roku. Na szczęście zrealizowałem trochę zysku na CCC w 2025 roku, dokupiłem akcji i teraz mogę spokojnie czekać. Liczę, ze po skupie i umorzeniu skupionych akcji, zysk netto na 1 akcję w 2027 roku przekroczy 15 zł. I to będzie mnie satysfakcjonowało.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CCC 1,34% 121,20 2026-01-02 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.