Dnia 2025-11-16 o godz. 11:13 ~Antynagon napisał(a):
> Co na to Stefan? No i oczywiście co na to miłośnik męskich gaci @helpi? Jakieś wyzwiska, jakieś elaboraty?
Eno, nie, wyzwiska zostawiam tej patologicznie infantylnej częsci forum bankiera, która mnie zastanawia - po co siedzieć przed kompem i biadolić jak dziecko używając języka jak z przedszkolnych kłótni. To interesujące, ale dla psychoanalityka. Ja zaś jestem skromnym inwestorem i skromnym akcjonariuszem.
Sam szukam inspiracji w hipotezach akcjonariuszy, ich przemyśleniach i z grubsza to się udaje oddzielając ziarna od plew. Poza kilkoma spółkami, wliczając w to, niestety, Genomtec i inne biotechy. Ciśnienie tu skacze, bo nie są to trajektorie spółek z trackingiem zysków i strat.
Nie wiem, ile spółka zarobiła na testach na sarscov2, bo takie robiła, jednak od dawna ciężar przeniosła na komercjalizację Genomtec ID, który obejmuje przecież także tę diagnostykę. Covid-19 wzmocnił rolę testów genetycznych, Genomtec ma jedną z lepszych technologii do tych wyzwań, jak mozna tu tylko biadolić zamiast zastanowić się, w jakiej sytuacji jest spółka i jakie są szanse na szybką komercjalizację