Odniosłeś się do mojego postu w miarę grzecznie to i ja grzecznie odpowiem. Moja inwestycja w Mirkę po 1,51 ziko obojętnie czy na rok czy tylko na dwa może trzy miesiące (nie inwestuję już długoterminowo bo się słabo zarabia ,ciągle nowe emisje akcji,machlojki,wyprowadzanie kasy itp.) nijak się ma do zakładów w sts. No tej spółce aż ,,pachnie" zarobkiem. Pomyśl Kamola z Tuorą brali powyżej 2,4 zł a nawet po 3zł. Nowi członkowie rady nadzorczej również. Na pewno sobie uśrednili w nowej emisji ale to i tak będzie około 2 zeta. Widziałeś co zrobili z pp ,jak zwalili na jeden grosz oraz kurs na giełdzie na 1,5 zł żeby zniechęcić drobnych? Mam przeczucie że koniecznie chcieli objąć całą emisję sami. Myślisz że zrobili to aby sprzedać niżej i stracić ? Na pewno nie.Owszem mogą być jeszcze przepychanki w akcjonariacie i może bujać ale w okresie kilkumiesięcznym będzie gruby zarobek ( spekulacyjny dodam). Dwa lata temu na Cormay była identyczna sytuacja . Objąłem nowe akcje po 1,5zł i za dwa miesiące sprzedałem połowę po 2,4zł (żałuje że tylko połowę),bo z druga musiałem czekać aż do czerwca 2017r ale opchnąłem po 3zł ( a można było nawet po 3,5zł) . Mirka po dofinansowaniu z emisji i dobrym marketingu nastawionym na eksport odżyje. Nowi ludzie umieją to robić i umieją handlować.A może wejdą mocno na rynek Rosyjski ? Mają doświadczenie z Cormay ( Tuora ). A rynek rosyjski wszystko wchłonie. A może mają jeszcze asa w rękawie :) Zobaczymy. Kupując po takiej cenie dużo nie ryzykuję a zarobek może być większy niż w sts :) i pewniejszy. Takie moje zdanie i zaklinanie rzeczywistości tu nic nie pomoże. Ja poszedłem po bandzie i jak nigdy tego nie robię to wsadziłem w ta spółkę 50% mojej kasy obracanej na giełdzie( i nie myśl że to są dziesiątki tysięcy ) Spekulacyjnie już co niektórzy są zarobieni ale ja czekam na 3zł. Pozdrawiam myślących.