SECO WARWICK to dobra spółka, przyjdą dobre dla niej czasy, a szczególnie gdy wprowadzą do produkcji piece do grafenu.
Natomiast najważniejsze jest to, że SECO WARWICK przeprowadził udanie restrukturyzację, stał się międzynarodową spółką z potencjałem na rozwój, do tego zaczął wypłacać dywidendę a to jest dobra wiadomość dla długoterminowych.
Zniżka swego czasu nastąpiła z prostej przyczyny, akcjonariusze zaczęli kupować wysoko akcje spółki na podstawie obietnic na papierze, a gdy te obietnice zostały zrealizowane realnie to wielu już nie wytrzymało czasu oczekiwania i zaczęło sprzedawać - jest to częste zjawisko na wielu spółkach, po prostu akcjonariusze nie potrafią wytrzymać kolejnego etapu jakim jest rzeczywisty rozwój (brakuje im cierpliwości). Podobnie było i jest z Boryszewem a nawet NETII (tu jestem zadowolony bo kilka miesięcy temu doradzałem jednemu forumowiczowi kupno NETII przy cenie 4,70 zł, jak kupił to dobrze wyszedł). Widać, że ten ostatni etap jest już za długi dla wielu inwestorów, poddają się, wychodzą prawdopodobnie szukają szybszych okazji....
To są akurat moje analizy związane z inwestowaniem w akcje różnych spółek.