No i miałem rację, że ktoś 2 października zniżył kurs i dokonał zakupów przy sporym obrocie jak na spółkę.
Teraz Wandalex wydał komunikat, że to osoba z zarządu m.in. dokupiła sporą część z tych akcji właśnie 1 i 2 października br. A ciekawe, czy pozostałe nie zostały zakupione przez osoby związane nieformalnie z osobami zarządzającymi.
Dla mnie to znak, że prognozy na ten rok są niezagrożone lub nawet będą przekroczone o czym powinno być w raporcie za III kwartał. Tak jak wyliczyłem w samym lipcu wypracowali prawie tyle zysku jak w III kw. ubiegłego roku więc zyski za sierpień i wrzesień powodują już znaczną nadwyżkę w stosunku do roku ubiegłego.
Niestety zarząd zaprzestał podawać od lipca danych miesięcznych więc tylko osoby z wewnątrz firmy mogły zapoznać się z wynikiem za sierpień i akurat z okresem wygenerowania raportu za sierpień pokrywa się ten zakup przez członka rady nadzorczej.
To chyba o czymś świadczy bo nie kupowałby akcji w okresie przeceny gdyby wiedział, że i tak spadnie jeżeli firma ogłosi nie zrealizowanie planu.
Myślę, że będziemy mile zaskoczeni.