Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  39,34 zł , zmiana od tamtej pory: 2,95%

Re: Kurs text

Rozsądnie napisane ja mam średnią ciut ponad 50zł a jak bym doliczył dywidendy otrzymane i te które otrzymam to pewnie bym był na plusie ale to nie istotne.
Co do twojej prognozy do jakiej ceny kurs odbije to powiem ci że bardzo optymistycznie podszedłeś do sprawy, ja nie jestem aż takim optymistą w krótkim terminie i uważam że max 48zł po wynikach i dywidendzie i kpi za 1kw 26 to max, mimo że text zarabia dużo i dywidenda jest nie zagrożona to nie sądzę że dość szybko jest szansa na sforsowanie 60zł,niestety utrata zaufania do zarządu, kurs powinien odbić dużo wyżej lecz panuje strach przed tym że biznes textu się zwija i chętnych na ryzyko morze nie być na wyższych poziomach,popatrz na CDR po wydaniu Cyberpanka ile trwa odbudowa zaufania, jestem ciekaw czy będzie kiedyś jeszcze po 450zł.
Na texcie zapowiada się odbicie ale czy będzie na tyle siły żeby dojść do 80 czy 100zł,zobaczymy trzeba obserwować kurs i obroty obecnie to obroty prawie zgasły jeśli ma zadziać się coś więcej to po obrotach będzie widać,ja osobiście uważam że kurs text doczłapie pod koniec tego roku lub w przyszłym roku do okolic 60zł i tam w konsolidacji zostanie na długo.
Też oczywiście powodzenia i zysków.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TEXT -1,32% 40,50 2026-06-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.