Ciekawe po jakim kursie sprzedawali/kupowali. Ja niestety potwierdzam, że prawdopodobnie po wyniakach za Q3 sprzedaje wszystko. Jestem do przodu, ale w porównaniu do innych spółek to jednak słabo. Skupuje Answer od prawie 3,5 roku, zysk 21%. Answear notuje bardzo dobre kwartały od Q4 2024. Q3 też prawdopodobnei będzie bardzo dobry. Wyceny są grubo ponad 30 zł, a kurs jest niżej nż w 2021 roku. Jeśli po wynikach za Q3 nie zacznie się ruch w górę, to wychodzę. Nie musi być wystrzał po +10%, ale kurs powinien już od pół roku piąc sie powoli systematycznie w górę. Widać, że coś dzieje się na notowaniach. Są dni kiedy obroty mocno rosną, czasami ktoś mocno zbiera, czasami wyrzuca. Często widać, że boty trzymają kurs, bo w ciągu dnia są setki transakcji po jednej akcji. Zawsze brane jak najniżej, żeby nie pokazywac na wykresie, że transakcje chodzą po wyższym kursie. Ale potem nastąpuje znowu marazm i nic się nie dzieje. Fundamentalnie, po wynikach po Q2, kiedy kurs przeskoczył 31 zł, powinien zacząć się systematyczny marsz w górę, conajmniej do 34 zł. A tu kicha. Będę obserwował kurs przez 2-3 tygodnie po wynikach za Q3. Jełśi nie będzie nadzieji na stabilny wzrost to się pożegnam. 20% wzrostu w 3,5 roku to nie jest coś co mnie satysfakcjonuje. Byłoby ok, gdyby jeszcze dawali z 7-8% dywidendy rocznie, a tu jeszcze była emisja i rozwodnienie akcji. Inwestycja w PRM podobno jest sukcesem (wg zarządu) i już zaczyna przynosić zyski. Może i tak jest, ale chyba rynek tego nie widzi. Do tego wciąż wisi nad spółką widmo podaży akcji, bo MCI chce pozbyć się resztek swoich akcji. By może, kiedy MCI już sprzeda wszystko, wyniki będą wciąż sie poprawiały (choć zarząd twierdzi, że przychody będą miały niższą dynamikę, a marży już bardziej nie da się poprawić), to za kilka kwartałów kurs rzeczywiście zacząć powoli piąć się w górę. Ale mnie już kończy sie cierpliwość.