Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  1,02 zł , zmiana od tamtej pory: -45,59%

Re: Kupujecie go ?

Nie kupiłem akcji CCS za 800 zł, lecz mniej więcej taką kwotę przeznaczam co miesiąc na akcje różnych, najczęściej przecenionych spółek dywidendowych. Np. obecnie dorzucam do koszyka spółki energetyczne, bo uznałem, że cenowo są lepszą okazją inwestycyjną niż CCS. Akcje są dla mnie formą długoterminowego oszczędzania kapitału małymi krokami. Po kilku latach tzw. grania na giełdzie, które uważam za czysty hazard i najkrótszą drogę do psychiatryka, wyselekcjonowałem ok. 30 solidnych spółek dywidendowych, z których 20 regularnie dokupuję za drobne kwoty. Naprawdę żal mi tych wszystkich utracjuszy grających na Petrolinwestach, Gantach, a ostatnio Kerdosach i Hawe, bo kiedyś sam przez to przechodziłem.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CCS 0,00% 0,56 2025-10-17 11:49:11
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.