Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  9,86 zł , zmiana od tamtej pory: -84,38%

Re: Kto skupuje?

Steamapp mam złe wiadomości na dzień dzisiejszy. Sam miałem skupować ale dziś miałem potwierdzenie silnego trendu spadkowego. Tutaj masz wykres:

https://imgur.com/a/Eqv46k7

Nic nigdy nie idzie ciągle w dół. JJB niby mają ciekawe tytuły, ale przeanalizowałem spółki, które już padły na game devie i te który robiły emisje - podstawiłem dane JJB i ogólnie to tam wygląda to podobnie.

AT mówi spadek
Rozsądek mówi spadek
Logika mówi spadek
Kapitalizacja i przyszłe tytuły mówi kup i się módl bo na real2 wystrzeli..

Mnie bardzo zastanowiła taktyka i styl raportu. Wywnioskować można było, że chcą wydoić ile się da i walnąć emisję. Te zdjęcia projektów do tego podawanie, że zaczynają nowy projekt gry (kiedy mają 3 gry w produkcji). Cóż nie ma cudów. Kasy brak w JJB (ok mają może na 1 tytuł, może 2 jak tanio), ale mają wg komunikatów 4 gry w produkcji. Sorry to śmierdzi na kilometr. Wszystko się może odwrócić jakimś pozytywnym infem - jakaś szybka spekuła itd. ale radziłbym wtedy po wzroście wolumenu uciekać. Lepiej stracić kilka % niż wszystko. Przez ten czas sobie przyjrzyj się innym - najlepiej poczekaj do połowy marca (może wcześniej) bo jeszcze spółki będą kontynuować zrzuty. Na niektórych można teraz wejść i sobie i na krótko i na długo coś zarobić np. Varsav po fake newsie zjechało do 2.8 Może niedługo OML, farma też się stabilizuje.

Do tego nie lubię jak prezes spółki oszukuje inwestorów a tam to nagminne - niedawno zrobił cwany myk, że podał że DIVING wyjdzie ZGODNIE z planem w 1 połowie roku (co nie zmienia faktu, iż wcześniej podano kwiecień) a 1 połowa to może być czerwiec (czyli robi ludzi w wała).

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
CFG 0,00% 1,54 2026-06-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.