Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  2,56 zł , zmiana od tamtej pory: 77,73%

Re: Korelacja między spółkami?

Dnia 2021-07-01 o godz. 20:32 ~Nowy napisał(a):
> Dnia 2021-07-01 o godz. 20:07 comtrader_optymista napisał(a):
> > Dnia 2021-07-01 o godz. 19:46 ~Nowy napisał(a):
> > > A Witam
> > > coś Cię jakby mnie ostatnio na Alcie? Co się stało?
> >
> > Mniej?
> > Wczoraj nawet na ZWZA Alty byłem. :-)
> > Termos mam fajny ekologiczny i wcale nie tani. :-)
> >
> > Hmm... ale odpowiem Ci szczerze.
> > Uważam, że po ostatnich ruchach cen obu spółek Rank Progress (kilkusesyjny spadek) zdecydowanie bardziej zyskał na atrakcyjności, a Alta z kolei na kanwie infa o 20 groszowej dywidendzie (ostatecznie podniesionej do 25 groszy) wzrosła o blisko 70 groszy.
> > Dlatego mnie mniej na Alcie...
> >
> > comtrader
>
> To już się spytam przy okazji, czy prezes jakieś może deklaracje składał akcjonariatowi (oczywiście jeśli nie są to jakieś tajne informacje;)?
> Odnośnie porównania tych dwu spółek jak dla mnie Alta ma właśnie tą przewagę w tym roku, że daje dywidendę.
>
> Pozdrawiam
>

No tak daje, a dokładniej już dała... Alta kosztowała poniżej 2,20 zł przed ogłoszeniem planów dywidendy.
Drugi raz dywidendy już w tym roku nie da.

R. J. Moritz chciałby by Alta była spółką dywidendową, a ja się zastanawiam... po co mu to?

comtrader

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RANKPROGR 0,00% 4,55 2026-06-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.