Dnia 2016-08-15 o godz. 10:44 ~mir napisał(a):
> Tylko kiedy to się przełoży na kurs?
..............
Aż taki rozgarnięty to ja nie jestem, aby określić kiedy kurs zdecydowanie ruszy, przedtem pewnie musi się poukładać wiele spraw, wydaje się, że kurs jest w stanie oczekiwania na jakieś cuda.
Wzrost kursu powinien wyprzedzać materializowanie się istotnych faktów mających wpływ na ten wzrost, a takim istotnym faktem powinno być np. materializowanie się wizji Śląskich Hut, które zapowiadane jest na końcówkę tego roku, ale poślizgu tego faktu też wykluczyć się nie da i oczywiście nie ma też gwarancji, że nastąpi wykup HSJ przez ŚHS, może czekamy na jakieś inne cuda.
Natomiast gdyby rzeczywiście doszło do wyprzedaży obecnej działalności i zmiany profilu COG to te działania powinny być dopiero początkiem dłuższego wzrostu kursu.
Dla ciekawości wklejam poniżej linka do jakiegoś artykułu po polsku o wchodzeniu Keramet do Polski.
Nie wiem tylko dlaczego tam piszą, że 17,3% udziału w Keramet posiada PZU Asset Management SA, czyli także udziałowiec Cognor, moim zdaniem to jest to jakieś przekłamanie.
link To co piszę niekoniecznie musi się sprawdzić, jak ktoś kupuje akcje pod wyniki to teraz powinny być dobre, to może warto wiać z gniota gdyby były warunki do zwiania, bo spółka i jej kurs są wyjątkowo siermiężne a główny akcjonariusz niebywale pasywny.