Z jednej strony tak jak się spodziewałem z DRIFTa był ładny przychód ponad 4 miliony w 2023. Razem z poztsałymi tytułami mieli przychód 4,4 M PLN a koszty 3,3 M PLN i mieliby 1,1 M zysku gdyby nie zwiększyli zapasów o 2 banie, co z resztą słuszne bo nie zapłacą podatku. W kasie zostało 220 k PLN na koniec roku, Reasumując finansowo nie najgorzej, a nawet przyzwoicie na to co niektórzy się spodziwali
Oprócz tego niewielki odpisy na CarZombies i Construction machines (nikt nie wiedział że jest w ogóle taki tytuł w przygotowaniu, może byłaby to odmiana po tych driftach). Z tekstu wynika że coś tam im zapłacili stąd odpis bodajże 55k PLN.
Natomiast zupełnie nie rozumiem co z Bushido Drift & Race, czy zastąpi go DRIFT ISLAND na nowszym silniku przy wykorzystaniu GEAR?, czy Bushido będzie porzucone?, czy będzie odpis? Osobiście uważam że za dużo gier wyłącznie o drifcie może być ślepą uliczką. W najbliższej perspektywie będzie wydany JDM i słuszniej IMO byłoby wydać coś racingowo-driftowego. To że psizą o multiplayer to przeciez nic nowego, taka opcja jest w DRIFTCE i jakoś milionów graczy nie sparowała. Nie wiem na czym miałby polegać otwarty świat w grze o driftowaniu. Również spuślili zasłonę milczenia na OverRoad. Przydałyby się tu jakiś Q&A z prezesem, niech tłumaczy co i jak. Kiedyś pisałem do nich pytania na maila, bez odzewu. Myślę, że ponowię pytania po tym raporcie.
A i skoro zacieśniają współpracę z PLW to najlepiej niech im wydadzą te Drifty i Bushido oraz zajmią się marketingiem CMSR na poważnie.