Dnia 2025-02-12 o godz. 10:24 benitor napisał(a):
> @graczu, ty tylko udajesz, że wiesz o czym mówisz. Cytujesz mnie, tak jakbyś nie miał pojęcia o czym napisałem. Rzucasz książkowymi "mądrościami", bez znaczenia dla drobnego Gracza. Z jednej strony poprawiasz nieprecyzyjne sformułowania innych Forumowiczów, a z drugiej jakbyś nie miał pojęcia o znaczeniu płynności. Tak naprawdę nie ogarniasz tej gry w praktycznym znaczeniu.
>
> Co ma do rzeczy wiek mojego laptopa (wymieniony w zeszłym roku). Nie marzę o konkurowaniu z grubasami.
>
> Ryzyko poślizgów istnieje. Jego alternatywą jest nie zawarcie pożądanej ilości transakcji, co w przypadku zamykania pozycji jest nie do zaakceptowania. Dlatego płynność rynków jest dla grubasów istotna. Każde ich zaangażowanie to dla nich koszt. Zaangażowanie na zbyt małym rynku, jest nieefektywne z tego punktu widzenia. Nasz rynek jest wart ich uwagi, ale nie sądzę, że używają narzędzi do handlu wysokich częstotliwości (patrz wyżej). Stosują inne algorytmy.
Nie ośmieszaj się człowieku bo i tak jesteś wyjątkowo pocieszny ze swoją znajomością rynku.
Z mojej strony to koniec dyskusji na ten temat bo nie mam w zwyczaju polemizować z kimś, kto nie wie o czym pisze.