Dnia 2023-11-06 o godz. 12:58 snalib napisał(a):
> Brawo!
> Dosadnie i na temat!
> Dodam 4 i 5:
> 4) Nie wierzę, że Pan Prezydent wskaże jako pierwszego Donalda Tuska. Niby po 6,5 roku prezydentury, miałby nagle zerwać się ze smyczy Pana Kaczyńskiego? (wiem, strasznie to brzmi, gdy się to czyta, ale wszystkie ruchy Pana Prezydenta, były pod dyktando PiS). Jeżeli tak będzie, to zaliczki z KPO przepadną - najzwyczajniej, nie wyrobią się w czasie aby je uwolnić do końca grudnia, a tylko w nich jest nadzieja na poprawę sytuacji.
> 5) Cały świat się gospodarczo wali, produkcja, usługi na bardzo niskich poziomach. Z kolei u nas dodatkowo lada chwila (kilka tygodni, miesięcy) ponownie będzie olbrzymi problem (przypuszczam, ze większy aniżeli do tej pory) z inflacją - kredyt 2%, 800+, 13/14 emerytura, wydłużone wakacje kredytowe, podwyżki dla całej administracji oraz nauczycieli, wzrost płacy minimalnej, wzrost cen prądu i paliw).
>
> Spadki, spadki i jeszcze raz spadki!
Gdyby mi przyszło wymienić wszystkie argumenty za spadkami to musiałbym napisać pracę doktorską.
Jest ich mnóstwo.
A wg. mnie wzrosty będą tak długo, jak długo nie będzie nowego rządu, kompromitacji Prezydenta RP i całej ekipy DOBREJ ZMIANY lub KOALICJI. To co zostawia po sobie DOBRA ZMIANA to jest takie szambo, że długo z niego nie wyjdziemy.
Np. Nikt nie pamięta ile lat wychodziliśmy z inflacji lat 1990 - a trwało to ponad 15 lat. Nikt nie pamięta ile lat wychodziliśmy z długów Gierka - trwało to grubo ponad 30 lat. Nikt nie pamięta jaki był dług publiczny w 2015, a jaki jest obecnie. Ja pamiętam jakie zadanie postawiłem Morawieckiemu, gdy prezentował Plan Odpowiedzialnego Rozwoju. Ja posiadam w swoich zasobach ten plan.