Dnia 2023-11-06 o godz. 12:12 piobor napisał(a):
> Nie zgodzę się-tylko S cały czas tu jest na tapecie. Nawet jak teraz widać, że nie ma przesłanek do spadku to cały czas S naganiają. ja to się zastanawiam czy Ci eSkowicze wieczni to nie są podstawieni :-) Bo kto cały czas obstawiałby spadki?
Ja obstawiam cały czas S.
Mam ci to uzasadnić, zgodnie z tym co powiedział mi V Kolumna PiS w rządzie PO/PSL - cyt. "Nie ważne co zrobimy wszystko da się uzasadnić".
Po pierwsze dlatego, że obstawiam zawsze wariant pesymistyczny. A jak wy macie na tapecie wariant optymistyczny to moje aktywa akcyjne Prywatnego Kapitału Emerytalnego mają szansę wzrostu.
Po drugie struktura akcjonariatu oraz posiadanych akcji i pieniędzy, benchmark i jego struktura pokazują wyraźnie co rośnie, dlaczego i jaki jest cel takich wzrostów. Nigdy nie chodziłem, nie chodzę i nie będę chodził jak owieczka prowadzona przez barnów na rzeź typu TKM, czy naganianie na tą, czy inną spółkę czy wasze analizy techniczne.
Po trzecie - nasza GPW w ciągu ostatnich 8 lat zamieniona została w prywatny folwark "lepszego sortu" inwestorów DOBREJ ZMIANY, która obraca pieniędzmi z dwóch legalnych ustawowych piramid finansowych OFE i PPK, traktując uczestników tych funduszy jako dawców kapitału, dla pomnażania własnego Prywatnego Kapitału Emerytalnego.