Ty wczoraj z wieczorka rozważałeś pozbycie się akcji na weekend a ja jak to zrobić zaliczając kolejne kółko w drodze na 6. Nie wyglądało na to że te sześć od razu będzie to wrzuciłem 10,60 i proszę jakie dorodne oddane 11,15.I już bez akcji szykuję się do weekendu. Prawie nie spoglądam na wykres, ale się ładnie opuszcza i może znów coś łyknę po 10,60 przed końcem nie licząc na to. Muszę policzyć te kółka, doliczę też te które zrobiłem na Rafako (drugie w drodze nieskończone). Kocham mój rower, taki niedrogi był a tyle dał zrobić. Natomiast na większe tąpnięcie trzeba być gotowym bo wciąż majaczy a więc pamiętajcie żeby nie ładować całej gotówki.
To trzymaj się i pogodnego weekendu. Mój będzie, bo zajrzę do naszej starej stolicy gdzie Chrobry jako pierwszy przyjął koronę, a wcześniej diadem od Niemca Ottona III i pewnie nawet byśmy się z nimi przyjaźnili gdyby nie Krzyżacy którzy z Węgier zostali wygonieni a przez nas przyjęci.Potem nam długo dziękowali również oddając hołd, ale i organizując zabory wysyłając swoją księżniczkę na tron do Rosji. Perfidni... Potem było tylko gorzej a wszystko za sprawą Krzyżaków którzy się wychowali na naszej ziemi i stworzyli świeckie państwo... Za dużo dobra mamy w sobie graniczącego z safandulstwem. Oni za to złego ducha co też się zamanifestowało gdy wyszli z Kościoła. Zobaczymy jak to wyjdzie teraz. Na razie nie wygląda za dobrze również dla nich, bo ich gospodarka na kolanach. Ale cieszą się że mają swojego w Białym Domu...Natomiast ta gra jest daleka od finiszu choć może wydawać się inaczej.
To będzie dobry weekend wypełniony kontemplacją naszej wspaniałej historii, polecam Gniezno.