Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: kolejny dobry wynik

A co właściciele spółki mogą poradzić na kurs? To jest kwestia tego, że nasza giełda jest słaba. Fasing prowadzi bardzo uczciwą politykę, przede wszystkim sumiennie wypłaca solidną dywidendę. Jeśli narzekać, to jedynie na to, że tak porządna spółka cieszy się małym zainteresowaniem inwestorów, w tym funduszy. Na naszej giełdzie nie ma wiele takich, które przez 8 lat z rzędu płacą dywidendę na poziomie 5-8%. To jest opcja dużo lepsza niż jakakolwiek lokata. Ja osobiście na Fasingu nigdy nie straciłem, zarabiam od lat. Można narzekać, że nie robi się tu kokosów po 100% rocznie, ale to nie ten rodzaj biznesu. Tu mamy tradycyjną, defensywną spółkę produkcyjną. Nie wiem, kto robi te wpisy szkalujące właścicieli, z mojego punktu widzenia wszystko gra. To słabość giełdy, że pompowane są wydmuszki bez zysków i dywidend, a porządne spółki stoją. Ale na to sam Fasing niewiele poradzi. Co mogą zrobić? Prowadzą uczciwie biznes, zarabiają, płacą dywidendę - więcej jako inwestor nie oczekuję.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
FASING 0,00% 15,40 2026-02-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.