Dlaczego zdecydowana wiekszość z tego forum gra przeważnie przeciw trendowi? To wbrew podstawowym zasadom inwestowania na rynkach.
- Takie jest prawo tłumu... sa juz od dluzszego czasu wzrosty, to na pewno musi byc odwrot, wiec wskocze z krotką na gorce... a wiekszosc na pewno nawet nie wie co to fibo, o eliocie juz nie wspomne.... wiekszosc patrzy tez na to, ze skoro iles tam mies gorka, czy dolek byly na tym poziomie, to teraz tez tak musi byc...
poza tym kazdy liczy na to, ze korekta to moze te przynajmniej kilkaset pipsow, wiec dlatego ryzykuja wejscia przeciw trendowi, jednak zapominajac, ze pozadna gorka (w tym przypadku) moze miec miejsce za 100, 200, 300 lub wiecej pipsow....., wiec powinni si zabezpieczyc przez sl, albo hedge (moj ulubiony), a jak ktos nie wie jak grac, lub naprawde boi sie o swoje ciezko zarobione pieniadze, niech poczeka jeszcze jakis czas z boku, bo nawet jak nic nie zarobi to juz jest do przodu chocby o doswiadczenia i wlasne wnioski, a jak wiadomo szczegolnie na forexie - pieniadz zaoszczedzony to tak jak pieniadz zarobiony ..... he he.... :D
I wiesz co ja mysle o kolesiach co do tego namawiają?
- a ja akurat nie mam zdania o nich i tyle... poprostu to sa ludzie jak Ty czy ja.... ktos im za to placi, wiec tak mowia - sam ogladam m.in. na bankierze.tv rozne analizy i powiem tyle, ze opinie roznych ludzi tylko tutaj potrafia sie znacznie od siebie roznic, np kiepas i rogal - jak wystepuja razem to czesto maja rozne zdania na jakis temat - jednak jedno jest pewne - jeden z nich bedzie ostatecznie blizej prawdy...
wiec generalnie takie analizy mozna traktowac bardziej jako ciekawostki, bo nie zawsze lubia sie sprawdzac
..............niecenzuralne
- sposob w jakim sie o kims/czyms wyrazasz swiadczy o Twojej kulturze..... i poziomie frustracji w pewnych sytuacjach ;)