Cytuję: "byłem w akcjonariacie i trochę zarobiłem, na dzień dzisiejszy odpuściłem...". To jest kluczowe zdanie. Czyli standard. Jak byłem w akcjonariacie, to pisałem dobrze albo nie pisałem wcale, jak sprzedałem akcje to piszę źle, bo źle bym się czuł gdyby inni zarobili gdy mnie już nie ma.
Dział R&D Cynory (a nie jak kilkukrotnie piszesz Cenory) nie sprawdził się, od kilku lat nie komunikowali postępów i dlatego został zwolniony. Różne źródła podają różne estymacje kwoty sprzedaży. Ja czytałem o 100 mln Euro.
Noctiluca mimo dysponowania kilkunastokrotnie mniejszymi środkami i zaledwie kilku lat na rynku, może pochwalić się opracowaniem emiterów które dorównują najlepszym na rynku. To znaczy, że działają bardzo, ale to bardzo efektywnie. Gdyby tak nie było, nie mogli by się (na tak wczesnym etapie) pochwalić kontaktami z największymi światowymi graczami. Z taką dynamiką najbliższe lata powinny należeć do nich.
Wejście na NC odbyło się bez robienia nowej emisji, więc nie jest tak, że spółka pojawiła się na parkiecie tylko po kasę.
Podaż w dniu debiutu? Poprzedniego dnia inna spółka debiutowała na NC na minus 60%, a NCL debiutował na sporym plusie a po kilku dniach zaliczył wzrost o ponad 100% - wszystko w otoczeniu wojennym. To ma być słaby debiut? Prześledź inne w tym roku...