Stało się :) Tak jak pisałem w listopadzie doszliśmy do 74,95 według tego co zakładałem. Super spółka!
Mój plan się powiódł i zakończyłem przygodę z GPW SA :) W przedziale 72,50 do 74,95 sprzedałem cały pakiet kilku tysięcy akcji w ostatnich sesjach. Zostawiłem sobie na pamiątkę 100 sztuk :) Zgarnąłem po drodze 6 albo 7 dywidend i na sprzedaży pakietu średnio grubo ponad 100%. To była spółka, którą najdłużej trzymałem w całej mojej historii giełdowych inwestycji! Rewelacja, wbrew znajomych inwestorów, którzy zawsze kręcili nosem jak mówiłem, że wolę spokojne systematyczne wzrosty nawet przez kilka lat i po drodze spoko dywidendy. Sumarycznie wyśmienita decyzja inwestycyjna.
W listopadzie jak pisałem to nie zakładałem, że styczeń będzie miał tak duże obroty na giełdzie. Także jest szansa, że jeszcze może nawet pod 80zł dojdzie. Ale ja po prostu trzymam się planu. Tak zawsze robię w inwestycjach. A do tego podskórnie czuję, że szykuje się zwała na całym rynku generująca początkowo wysokie obroty, ale potem stagnacja, bo inwestorzy będą wystraszeni. Cóż tak jak to historia ileś razu już pokazywała, po solidnych wzrostach i giełdy na szczycie zwała zawsze przychodziła. A ostatnie sesje na wykresach dobitnie dla mnie to pokazują. Cóż teraz trzeba zaszaleć i pójść m.in. w shorty FW20 ;)
Dziękuję wszystkim akcjonariuszom, z którymi miałem cząstkę tej firmy :) i życzę powodzenia!
Kilkoro z Was miałem okazję poznać osobiście :)
Pozdrawiam