Rynek nie jest doskonały i może się mylić miesiącami a nawet latami. Oczywiście nia ma co grać na przekór rynkowi, ale on powoli zaczyna dostrzegać potencjał, bo kurs od Gamescom ciągle rośnie. No właśnie powoli, bo TOP25 - TOP40 na pewno nie są jeszcze w cenie, a to mój bazowy scenariusz po tym, co widzę na Steam (na ten moment). Podobnie rynek i analitycy ogromnie nie doceniali skutków wersji 2.0 Cyberunka i Phantom Liberty. Z rekomendacji na 95 zł czy 110 zrywałem boki. Ja co innego widziałem i miałem do tego wyobraźnie, żeby stwierdzić, że wskrzesi to grę i poprawi przychody w średnim i długim terminie, tak że wyniki w latach przed premierą będą lepsze od prognoz długoterminowych z połowy 2023 r. Konsensus był bity co kwartał, aż dostosowali swoje modele w górę. Teraz liczę na podobny scenariusz z VM, z tą różnicą, że tutaj nie ma setki analityków i oficjalnych rekomendacji. Kurs też nigdy nie rośnie w miesiąc, mamy tu zmianę tendencji wdługim terminie i nie wiadomo jeszcze gdzie rynek postawi sufit.