Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  3,07 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00%

Re: JESZCZE TYLKO 5 DNI CENA 3.10

Dziękuje za wyczerpującą odpowiedź. Wyjaśnię Panu skąd się bierze moja opinia. Interesuje się Tfone od kilku lat, (miałem, nie miałem, mam akcje ), ale takiego poruszenia to na tym forum nigdy nie było. Nagle wszyscy charytatywnie chcą pomóc tym co posiadają akcje. Niestety Pana komentarze, tytuły wątków pokrywają się z tym idealnie (niestety). Skoro jest Pan bezstronny to proszę, nie zakładać codziennie nowych wątków (bardzo jednoznacznych), zróbmy wątek "Przyszłość TFONE" i w nim dyskutujmy. Jeśli wątek będzie sensowny i merytoryczny to sam się utrzyma u góry a każdy komentujący będzie wiedział, że wypowiada się w wątku rzeczywiście "bezstronnym".

Co do przeprowadzenia skupu, chyba niestety założono wersję => odpisy tak rozgoryczą akcjonariat, że ten odda akcje po cenie 3,10 z uśmiechem. A tych niezdecydowanych przestraszymy ceną 2,95, niestety/stety nie spodobało się to mniejszościowym. Mi osobiście też nie, wynika to z faktu, że tak jak wspomniałem interesuje się spółką od dawna i w moich oczach ma duży potencjał i wartość a obecna sytuacja to w dużej mierze kopanie inwestorów odpisami itd. Jednak nastąpił bunt wymyślono więc na szybko (kompletnie nie przemyślane) rozwodnienie akcji (w końcu zdobędziemy potrzebną większość), niestety zapomniano o sądach i blokowaniu. Zgadzam się z Tobą w kwestii tego, że jeśli w pon nie zostanie zablokowane rozwodnienie to będziemy mieć przepychankę mniejszościowi vs Pan Prezes. Niestety obie strony będą na tym tracić.

Powiedzmy, że ja zakładam kolejny skup bo uważam Pana Prezesa (mimo wszystko), za człowieka z honorem a przy tym naprawdę dobrego biznesmena. Podążając tym tropem nie zakładam, chęci walki (szkoda Pana pieniędzy, spółka to w rok odrobi poza GPW) a druga rzecz szum medialny związany z tą sprawą mocno nadszarpnie jego reputację i dobre imię. W mojej opinii obie strony powinny siąść przedstawić swoje rację i się jak najszybciej dogadać dla dobra obu stron i samej spółki.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
TFONE 0,00% 3,07 2016-12-08 11:15:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.