Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  10,05 zł , zmiana od tamtej pory: 7,96%

Re: jeszcze można sprzedać po cenie 2 cyfrowej

Autentycznie cieszę się z pańskiej merytorycznej uwagi, choć w tym względzie, czyli długości trwania cykli giełdowych mam nieco odmienne zdanie. Uważam bowiem, że twierdzenie ot tym że teraz będzie inaczej, nie do końca jest zgodne z moją oceną. Ludzka pazerność i chciwość nie zmienia się na przestrzeni lat i jedynie liczba inwestorów uważająca giełdę za miejsce do łatwego zarabiania zwiększyła się wielokrotnie. Zdaję sobie sprawę, że pionierskie czasy początków rynku i pamiętane jako swoisty czas romantyzmu giełdowego już nie powróci, ale zbiorowy zachowania uczestników rynku nie zmieniają się tak łatwo. Oczywiście,że wszystko co uprzednio napisałem jest jedynie moją oceną, ale biorąc pod uwagę uwarunkowania na rynku, np.postępującą inflację trudno sobie wyobrazić zrównania za 2 lata ceny rynkowej np. akcji PKO BP z ceną jednej gałki loda na molo w Sopocie.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
LTGAMES 1,40% 10,85 2025-10-01 14:55:18
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.