Myślałem że będzie około 1/3 (33% do 35%) mniej na wyniku 2016 do 2015. Jest trochę więcej ale mimo wszystko oceniam wyniki jako bardzo dobre biorąc pod uwagę koszty jakie spółka poniosła głównie w Q3 i Q4.
Przychody do góry, spółka zwiększyła sprzedaż. Martwić do byśmy się mogli gdyby zysk był mizerny nie mówiąc już o stracie, gdyby wynikał ze spadku marży, zamówień, przychodów etc.
A tu wynik jest trochę niższy ze względu na poniesione ogromne inwestycje w zeszłym roku. To nie jest przejedzona czy zmarnowana kasa wręcz odwrotnie to jest inwestycja w przyszłość która już procentuje.
Pisałem o tym w innych postach. To najnowocześniejszy park maszynowy obuwia spec. w EU więc myślę że warto było. Raz jeszcze czekamy na 28 maja. Ten raport pokaże jaki jest progres/potencjał zmian które dokonały się w zeszły roku. A jestem bardziej niż pewien że będzie to duży "+".
Osobiście jestem zadowolony, a po 28.05 jestem pewien że będę szczęśliwy. Do tego czasu 4,1-4,4 powinno być. Po wynikach za Q1 powyżej 5 będzie na 100%. Pytanie kiedy WZA zostanie ogłoszone no i kiedy info o zmianie w akcjonariacie a co za tym idzie w RN bo to są kluczowe informacje.