Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: Jakub to nieudacznik

To jest dziwna sprawa, jak człowiek o takiej mentalności, jak pan J. może tak długo utrzymywać się na powierzchni dosyć dużego biznesu. Ale mam wielką nadzieję, że górale spod Nowego Sącza wreszcie uleczą tego tego szkodnika gospodarczego. 1500 osób w Newagu, to nie jest ledwie 200 w Polnej SA..
Sam przed laty słyszałem na pewnym festynie, jak śpiewali: " my są chłopcy od Piwnicznej, my lubimy .. ć" . Ja bym się obawiał na jego miejscu, tym bardziej, że ma jakiś ośrodek wypoczynkowy pod Krynicą, a córka śpiewa arie na festiwalu w Krynicy. A tam z Piwnicznej bardzo blisko!

Strajkujący z Newagu mówią: nie mamy na chleb i kształcenie dzieci. Dawno juz tu ktoś pisał o odpowiedzilnosci społecznej biznesu. Może w Przemyślu jest lepsza kandydatka na śpiewaczkę operową, niz córka pana J. , ale jej ojciec zarabia na rodzinę w Polnej i nigdy nie bedzie miał szansy, stworzyć dziecku warunków finansowych, na kształcenie i rozwój, być może genialnego talentu. Ciekawe, co by na to powiedział pan J.? Np. moja córka jest zdolniejsza? A my mamy słuchać jej zawodzenia, nie zaś prawdziwego talentu?

A tak naprawdę, to cieszę się, że pan J. tak mocno angażuje się w branży kolejowej. Pociągi przejadą jego karierę, bo to nie jest taka zwyczajna dziedzina, jak produkcja odzieży, wody mineralnej czy nawet zaworów i monet. Kolej bowiem ma duszę i tylko ten, kto ma prawdziwy olej w głowie idzie na kolej. A pan J takiego oleju nie ma.

Za parę lat zobaczymy w telewizji, jak zamiast samochodem, jedzie zardzewiałym rowerem z napisem " Pedolino Jakubasino".

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
POLNA -1,84% 16,00 2017-11-27 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.