Dnia 2017-11-19 o godz. 22:40 ~robertot napisał(a):
> Cieszy mnie niezmiernie, że ktoś poza mną też ma takie przeczucia. To upewnia mnie tylko w przekonaniu, że coś może być na rzeczy. Również jestem zdania, że taki scenariusz nie byłby najgorszy dla nas. Wszystko zależałoby od ceny po jakiej B chciałby sprzedać swój pakiecik. Obecnie wartość księgowa Wikany to w przybliżeniu jakieś 2,4 PLN. Po wynikach za 4 kwartał wszystkie wskaźniki powinny wyglądać jeszcze lepiej. Przyznam, że data publikacji raportu też mogła nie być wybrana przypadkowo. Czwartek, publikacja wyników (względnie dobrych), a w piątek zrobienie zjazdu żeby ludzie po wynikach pomyśleli, że coś jest nie tak i w popłochu sprzedali tanio. Później jeszcze to info o przeglądzie opcji, czyli kolejne zasianie niepewności, prawdopodobnie z myślą o wystraszeniu kolejnych osób, które kupowały papier względnie tanio (poniźej 1,7 PLN) bo kto kupił drożej i przetrwał najgorsze czasy na Wikanie raczej nie puścił. Oczywiście to tylko moje zdanie. Być może się mylę. Jednak coś mi mówi, że to może być jakaś zagrywka B. bo patrzyłem w arkusz zleceń w piątek i mi coś nie pasowało w tej całej wyprzedaży.
>
> Założyłem profil w jednym z komunikatorów dla zespołów (IT i nie tylko). Wyślę zaproszenie na mastersiaki. Jeśli możesz to odbierz je i zobaczymy jak taka forma komunikacji się sprawdzi. Jak będzie dobrze to w przyszłości dodamy kolejne zaufane osoby :)
kogo można wystraszyć przy cenie 1 grosza , a od ilu należy liczyć stratę jak ktoś kupił drogo i np nie uśredniał ponieważ też poniósłby jeszcze większą stratę przy ciągłej utracie wartości akcji , bez przesady Panowie , poza tym jeżeli ukrainiec jest dobrym inwestorem to ja jestem babka Stefa po kąpieli a tak poza tym jestem z Rzeszowa i z tym słyszeniem mowy ukraińskiej na ulicach nie przesadzać może w Przemyślu z racji przygranicza więcej słychać