Nie da się precyzyjnie określić przedziału czasowego. Ja patrzę na wykresy długoterminowe. I tak np. w przypadku PGE sugeruję się wykresem miesięcznym. Jeśli na niego spojrzymy to widzimy, że obecne poziomy pokrywają się bardzo ładnie ze szczytami i z dołkami z lat ubiegłych 09.2018, 08.2021, 08.2023, 02.2024. Jest to dobra podstawa do tego aby spróbować rozegrać odbicie. Ile ono potrwa? ... Nie mam pojęcia. Mogą wybić w pół roku a mogą to rozgrywać przez 3 lata bo tenor bardzo długi. W każdym razie obraz na wykresie określam jako pozytywny dla wzrostów. Co do PKP tutaj podobnie. Linia wsparcia ciągnie się na wykresie miesięcznym od 03.2020 poprzez dołki z 07.2022, 04.2024 no i obecny miesiąc który rozgrywa teraz to wsparcie. Długi tenor więc niestety może być długo rozgrywany. Obraz spółki także na razie pozytywny jeśli chodzi o wykres, warto dokładać na tych wsparciach. Co do Taurona, tak jak pisałem kilka dni temu wydaje mi się, że w pierwszym kwartale 2026 jest szansa na 11-12 zł. Jak będzie... zobaczymy. Ryzyko polityczne jest nie do przewidzenia. Wydaje się, że PiS idzie na dno i nie dojdzie do władzy więc spodziewam się kontynuacji polityki KO a ta służy spółkom. Tak czy siak wydarzenia o znaczeniu fundamentalnym w dużym stopniu dziwnym trafem pokrywają się z sytuacją techniczną na wykresach, więc gdyby sugerować się tymi wykresami można by przyjąć tezę, że w polityce w najbliższych latach nic złego się dla akcji nie wydarzy.