Komentarz jest zapewne w odniesieniu do mojego poprzedniego postu mówiacego o tym , że fajnie byłoby żeby pojawił się jakiś inwestor instytucjonalny. Kolega-założyciel postu z jemu tylko znanych powodów założył nowy wątek zamiast po prostu skomentować mój post w innym wątku.
Odpowiadając na jego pytanie - chodziło mi po prostu o to by jakiś fundusz zainteresował się akcjami, niekoniecznie skupując ponad 5% akcji, a skupując jakiekolwiek. Generalnie moim zdaniem CDRL to świetna fundamentalnie spółka, jednak jest zbyt mało znana, na bananie GPW ciężko rosnąć małym spółkom bez jakichś mega pozytywnych newsów, bo zawsze znajdzie się panikarz/niecierpliwiec/osoba która po prostu potrzebuje gotówki i musi spieniężyć akcje. A, że płynność mała to tacy sprzedający sprawiają, że kurs nie rośnie... Jakiś dodatkowy fundusz po stronie kupujących/posiadających akcje mógłby sprawić, żę kurs zacząłby powoli rosnąć...
Tak czy siak, jeżeli nie przed wynikami, to na pewno po wynikach kurs zacznie marsz w górę.