Tak jak wspomniałem ja nie byłem na spotkaniu nawet nie mam akcji Midasa ,jestem tylko jedną z dwóch osób która zorganizowała Porozumienie na spółce Polcolorit już na początku widząc realne zagrożenie iż może być to co teraz jest prosiłem o zjednoczenie się , prosiłem aby ktoś dał telefon aby pozostałe osoby wysyłały smsy z ilością akcji ,dodatkowo zmarnowałem dużo czasu próbując zmienić te przepisy chciałem aby przymusowy wykup był po przekroczeniu 95 % tak jak poza GPW min po wycenie biegłego a nie po magicznych notowaniach czy po cenie z wezwania ,
udało mi się zmienić tylko przepisy o wyrzucaniu z GPW zmieniając z 80 na 90 procent zrobiłem to z pomocą SII Pana Piotra Cieślaka, z poparciem Związku Maklerów i Doradców nawet KNF I Ministerstwo Finansów poparło zwiększenie w ten sposób ochrony inwestorów mniejszościowych Posłowie WSZYSCY PONAD PODZIAŁAMI POPARLI I WPROWADZILIŚMY IŻ ABY WYRZUCIĆ Z GPW SPÓŁKĘ / jednak to jest co innego niż instytucja przymusowego wykupu a nad tymi zmianami mieliśmy dyskutować przy okazji następnych nowelizacji jednak to Wam już nie pomorze
Pozdrawiam Andrzejewski