Forum Giełda +Dodaj wątek
Widzę, że Twój poziom empatii nie daje Ci spac skoro w środku nocy się wywnętrzasz.
Rozumiem też, że w ślad za tą pełną współczucia wypowiedzią polecisz mi jakiegoś sprawdzonego lekarza / specjalistę ?

Nie wiem, którego fragmentu nie zrozumiałeś z mojego ostatniego posta do Ciebie, więc napiszę krótko jeszcze raz (ale wybacz, w dalszą polemikę wdawac się nie będę):

1. Do zarabiania służy praca. Giełda to sposób bonusowy o charakterze kasyna czyli obarczony gigantycznym ryzykiem. Jeżeli go nie wkalkulujesz lub nie stac Cię na straty - nie pchaj się w to.

2. W normalnej sytuacji ma się w portfelu kilka lub nawet kilkanaście spółek. Nawet jak jedna z nich okazuje się wtopą, to nie jest to powód do rozpaczy.
Ci bardziej szaleni inwestują tylko w dwie lub nawet jedną spółkę, ale robią to na własne ryzyko i pretensje mogą miec tylko do siebie.

3. Jestem zwykłym przeciętnym drobnym inwestorem (nawet inwestorkiem) i na pewno żadnym autorytetem. Nigdy i nigdzie nie namawiałam nikogo na kupno akcji jakiejkolwiek spółki.
Nie mam pojęcia dlaczego traktujesz mnie jak premiera czy innego polityka, którego po jakimś czasie rozlicza się z przedwyborczych obietnic ?
Masz chyba kłopot z postrzeganiem i rozumieniem rzeczywistości i mieszają Ci się fakty, ale to Twój problem.

4. Pozwolisz, że będę miała własne zdanie na temat obecnej sytuacji. To czy wierzę we wzrosty na IGR to moja prywatna sprawa i chyba nie muszę się nikomu z tego tłumaczyc.
A już na pewno nie mam zamiaru traktowac forum Bankiera jako anonimowej terapii grupowej, przyznawac się do jakichkolwiek błędów lub ogłaszac sukcesy, zwierzac się, na czym ile straciłam a na czym zyskałam. Widzę, że Ty czujesz taką potrzebę, ale ja jakoś nie.

Wydaje mi się, że dośc klarownie to napisałam, ale wnioskując z Twoich dotychczasowych wypowiedzi i tak pewnie zrozumiesz wszystko na opak i obrócisz kota ogonem, więc w zasadzie i tak niepotrzebne te moje wypociny.
Piszę do Ciebie ostatni raz, bo nic tak nie męczy jak walka z wiatrakami. Mimo wszystko życzę powodzenia w podejmowaniu własnych suwerennych decyzji, także inwestycyjnych.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.