Forum Giełda +Dodaj wątek
Opublikowano przy kursie:  99,00 zł , zmiana od tamtej pory: -22,22%

Re: Idealny sentyment

Odpowiedziałem na twoje wątpliwości, tu rzucasz podobne zaadresowane wątpliwoś, ale ok, po kolei:

"Żadnych dat" - powiedzieli, że na początku roku będą ogłaszać szczegóły nowego tytułu. Ponieważ jak wyjaśniłem, w okolicach takich ogłoszeń wypadają większe lub największe dołki, jesteśmy ich blisko.

"Wydawcy krwiopijcy" - Dynasty, to była dosłownie ich marka, gra, pomysl itp. i tworząc na ich zlecenie, za ich hajs MD, Render przekrztałcił się z podwykonawcy modeli w poważny gamedev, wszystko dawno przed myśleniem o giełdzie. Nie dziwota że mieli umowę na 50% przychodu (ale nie jak piszecie "bez kosztów" bo oni zaczynali promocję gry, oni crosspromują nadal jako wydawca i jak pisałem wrzucili hajs z góry w produkcję oczywiście kupując udziały w RND).
Nie ma żadnych przesłanek, że jeśli w ogóle Toplitz będzie nadal wydawcą (możliwe dla optymalizacji i niepłacenie 2x za ludzi od tego samego, gdyby RND poszli w samowydawanie) to że dostaną więcej niż 20%, hdy teraz RND będzie sam finansował grę od początku. Tak, mogliby hipotetycznie zmusić RND, tzn, mając większościiwy żeby nawet 90% przychodów było ich... tylko jaki sens? Akcje RND poleciałyby na ry.. a stanowią tak samo wartość JUŻ TERAZ a nie za 3 lata Toplitza, dają im pośrednio proporcjonalną do swej wartości zdolność pozlżyczkową (ogólnie pozyskiwania kapitału). Następnie mniejszościowi natychmiast pozwaliby po takiej niekorzystnej umowie (Toplitz z RND, czyli w zarzadzie duża cześć też Toplitz) wydawniczej, np. choć 30% dla nich za "nic" jako o działanie na szkodę spółki, za co zapłaciliby kary i wylecieliby z zarządu (sam profit). Nawet gdyby byli aż tak głupi, to nie byliby aż na tyle głupi, żeby do roku po premierze się do takiej umowy przyznać, więc pod kątem kursu przez najbliższe lata nie miałoby to wpływu. Prędzej spodziewam się odwrotności, tj podpiszą z specjalnie z innym wydawcą, albo samowydadzą, albo podpiszą z Toplitz wydanie, za "jedyne" 20% a wy się ze szczęścia poszczacie i będzie kolejny "argument" czemu rosło.

"Niektóre z nich [spółek WiG-Gry] będą omijane" - zapewne! Ale raczej te już przewartościowane C/Z, albo te które niedawno czymś wtopiły ostro (przehypeowany Frostbunk2) i kurz nie opadł. Te które są po długich spadkach i akumulacji jak CDR czy właśnie RND, mają bazę do rajdu. The longer the base, the higher the space.

Nie założę się oczywiście, tj. nie wezmę kredytu i dokupuję tylko po troszku (to nie ja wrypałem zlecenie ma 1000 akcji) i większość nadal trzymam w srebrze, potem CDR, a RND to nadal naście procent portfela, ale WSZYSTKO sigeruje, że będziw odwrotnie niż gdybasz i RND bedzie w czołówce wzrostów WIG-Gry.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
RENDER 1,05% 77,00 2025-11-06 14:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.