Dnia 2019-03-08 o godz. 10:08 ~kp napisał(a):
> też bez obrotów wystawiam 300 pkc za chwilę, zobaczymy co zrobią
Wychodzi na to, że nic nie zrobili :-)
Rosnąc nie chce i nawet spaść niespecjalnie ma jak, bo ci co sprzedali są gotowi odkupić ale za 2 zł, a nowych kupujących nie ma :-)
Ja mogę dużo pisać o faktach dotyczących rzeczywistego biznesu spółki, bo jak sobie poczytam, to coś tam wiem i mogę przekazać dalej, ale nie będę się rozwodził nad zachowaniem kursu, bo marny ze mnie psycholog rynku - może ktos z kolegów ma większą wiedzę, albo wyczucie.
Tak jak od dawna nie rozumiem, dlaczego tyle osób omija nasz Milestone, tak nie rozumiem takiego zainteresowania spółkami, które często tu wymieniam: Braster, Nestmedic, Infoscan. Wiem, że jestem nudny, ale skoro np. ci od Infoscanu tak bardzo licza na zgodę FDA, dlaczego nie przyjda do nas, skoro już to FDA upragnione mamy i zaczęliśmy sprzedawać na wymarzonym przez wszystkie medyczne spółki rynku amerykańskim?
Dziś Braster - 4,7 mln zł obrotu
Nestmedic - 515 tys
Infoscan -277 tys
Wszystko, niestety - zwłaszcza dla akcjonariuszy- skończyło na minusie, chociaż np. Nestmedic z tej radości, że nie bankrutuje wystartował dziś z górnych wideł.
Sorry, nie rozumiem, ale mówiłem - na psychologii inwestorów to ja się znam - delikatnie mówiąc -umiarkowanie.
Ale skoro tyle podniecenia u akcjonariuszy tych innych spółek budzą wszelkie dobre wieści płynące z komunikatów, zwłaszcza o jakichś umowach, to wciąz mam nadzieję, że ktoś do nas lada dzień dołączy. W ostatnim roku a nawet wczesniej było sporo komunikatów o zdobyciu przez Milestone zezwolenia na sprzedaż na róznych rynkach (Kanada, Australia, Bliski Wschód, Chiny). W zasadzie mamy zezwolenia na cały świat. Teraz muszą się w miarę szybko zamienić w umowy z dystrybutorami naszego Compuflo Medical. Może to przyciągnie do nas parę nowych osób.dr
Biorąc pod uwagę obroty na tych trzech spółkach dziś - naprawdę wystarczy parę osób i zameldujemy się na poziomach 10 zł, 15 zł.