Koledzy i Koleżanki,
Dlaczego nikt mi przez tyle czasu nie wytknął, że głupoty wypisuję?
Pisałem kilka razy , że jedyną emisją dla drobnych akcjonariuszy była emisja w grudniu 2015 po 5,9 zł. Po prostu znalazłem przynajmniej kilka informacji, że taką ofertę publiczną przygotowano i nie wdawałem się w szczegóły. Ale dopiero teraz znalazłem cos takiego:
W dniu 4 grudnia 2015 r. KNF zatwierdziła prospekt emisyjny spółki Milestone MedicalInc. W dniu 16 grudnia 2015 r. Milestone Medical Inc. podjął decyzję o zawieszeniu przeprowadzenia oferty publicznej akcji nowej emisji ze względu na niesprzyjające warunki rynkowe.
Czyli emisji dla drobnych wcale nie było.
Pytanie, kto ma te 311 tys. akcji? Chińczykom wymienił akcje Milestone Scientific na swoje.
Sądziłem, że po przejściu powiedzmy 10 zł obroty moga sporo wzrosnąc, bo niektórzy z tych, którzy rzekomo kupowali po 5,9 zł cztery lata temu mogą chciec sprzedawać. Nawet trochę się dziwiłem, że arkusz na s jest tak pusty nawet na tych wyższych niż 10 zł poziomach.
A tu niespodzianka. Wy tez nie wiedzieliście, czy tylko ja wyszedłem na idiotę? :-) Nie to, żebym się tym martwił - wystarczy popatrzeć na wykres za cały okres notowań, popatrzeć jakie były obroty na poszczególnych poziomach by dojść do optymistycznych wniosków co do "zagrozenia podażą" :-)
Ale na idiotę - tak czy inaczej- wyszedłem. Za brak elementarnej wiedzy- przepraszam.