Zawsze jest rozwiązanie może ktoś opublikować kto jest bardzo biedny i kar się nie boi a do więzienia go nie zamkną ,dodatkowo gdyby chciano go ukarać można wykorzystać to medialnie jako męczennik w obronie prawdy .Samo utajnienie tej rozprawy było mała patologią /widocznie cwaniaki RKKW użyły argumentów i sędzina uległa presji / jednak sędzina mieszkająca w bloku ,mająca jeszcze w sercu swój udział w strajkach będąc studentką swoim wyrokiem się zrehabilitowała i stanęła w obronie prawdy .Miałem okazje czytać to uzasadnienie które opublikował na swoim profilu facebok Prosto o prawie jeden z uczestników postępowania prawnik który był interwenientem ubocznym / później je usunął // .W ramach równego dostępu do informacji ja udostępniłem te linki które później już nie otwierały tych plików bo strona do której prowadziły linki została usunięta /kto chciał mógł przeczytać wtedy nadal mam pliki na komputerze / i brak tam jest żadnych tajemnic przedsiębiorstwa ENERGA czy Orlen .Sama publikacja moim zdaniem nie wpłynęłaby na podjęcie decyzji zakupu akcji przez inwestorów więc to zbyteczne .Wracając do wątku religijnego nie wystarczy uważać się za wierzącego należy jeszcze odpowiednio postępować i coraz mniej jest ludzi którzy bez różnicy czy są wierzący czy niewierzący są uczciwi ,ba dochodzi jeszcze wątek polityczny /czy głosząc prawdę nie zaszkodzimy ugrupowaniu politycznemu którego jesteśmy sympatykami czy wprost mamy polityczną presje wykonania takiej czy innej woli politycznej w formie decyzji /PGE glosił że zamyka bloki w Rybniku już po spotkaniu z Map nie zamyka pomimo tego że nie wiadomo czy będą rentowne / czy wątek zawodowy awanse kariera który nie zawsze z różnych powodów pozwala wypowiedzieć się po stronie prawdy szczególnie gdy za prawdą jest mniejszość .Dlatego mamy szerokie spektrum patologi ,nie można uznać też za bezzasadne twierdzenia Oka że Orlen może nic nie zrobić choć można następnymi pozwami wykorzystać uzasadnienie i walczyć w obronie prawdy już o właściwe zadośćuczynienie .Z dobrych stron to Orlen chce załatwić kompromisowo spór z drobnymi jednak inaczej może pojmować kompromis / może wmawiać Nam że jak przywróci spółkę do indeksów to będzie kompromisowe załatwienie sporu .Prezes Orlenu twierdzi że jest w stałym kontakcie z GG /ile w tym prawdy czy słowo w stałym zostało prawidłowo zgodnie z definicją użyte .Cały czas uważam że wykorzystując dobrą wolę Orlenu jeszcze jest czas aby listem otwartym zaprosić na negocjacje w wspólnym poszukiwaniu kompromisowego rozwiązania sporu / może takie negocjacje już trwają tego nie wiem/ zalecałem utworzenie grupy roboczej z kompetentnymi akcjonariuszami wspartymi prawnikami i wynajętym biegłym czy osobą z podobną wiedzą co biegły czy audytor i rozpocząć negocjacje Oczywiście bez sensu są negocjacje jeśli celem jest wezwanie Orlenu na pozostałe akcje / wtedy kto chce sprzeda / Jednak jeśli zarząd ENERGA powołany przez radę nadzorczą wybraną przez Orlen nie został usunięty a Oni i ja też chcą dalszych notowań giełdowych więc dalsze notowania będą i zasadne jest wtedy grupa robocza i negocjacje przy okrągłym stole .Tutaj wspólnie powinien być wypracowany kompromis tak aby Ci co wierzą w przyszłe ponadprzeciętne zyski dzięki dalszym notowaniom GPW na nie cierpliwie czekali a Ci którzy z rożnych powodów nie mogą czekać aby mieli możliwość wyjścia z inwestycji po choć trochę godziwych cenach większych niż aktualny kurs już teraz .Nie można czekać na to co wymyślą prawnicy Orlenu i później krytykować tylko już teraz włączyć się grupą roboczą w negocjacje aby znaleźć wspólnie kompromisowe rozwiązanie sporu.Przypominam na początku sporu sąd namawiał do rozpoczęcia negocjacji /sami z Orlenem / czy mediacji z wykorzystaniem mediatora ale Obajtek odmówił teraz nie odmówią więc należy to wykorzystać