Dnia 2018-08-17 o godz. 20:22 ~orzel74 napisał(a):
> Kolego bzdury piszesz. Jeżeli wszystko uzależniasz od dochodów to nie wiem po kiego kuta kupiłeś Farm. Jeżeli myślisz że CFG przez 3 lata z informacjami pozytywnymi będzie stało w miejscu to nie wiesz o czym piszesz. W jednym z wpisów opisujesz że rynek wie lepiej, nie i jeszcze raz nie. Byłeś na 11b to wiesz ile razy były spadki konsolidację i wzrosty - zawsze rynek wiedział lepiej w dłuższym horyzoncie czasowym? NIE x 1 mld kapitalizacji. . Piszą ci że nawet taki CIG odzywa a Farm jeszcze 9 m-cy temu był opluwany przez takich jak ty. PlayWay 1.5 roku temu wysmiewałeś przy 60 zł tak więc ciekawe ochłoń wyluzuj bo nigdy nie wiadomo jak się sprawy potoczą tak z PhantomD jak i samą spółką CFG bo wydaje się że powoli wpadasz w samozachwyt niczym szczególnym nie poparty.
orzeł naprawdę nie wiesz dlaczego Kupiłem F51 ?
Bo w WW3 widze olbrzymi potencjała czego nie widziałem w PD . I dlatego mam F51 od miesiecy a nie zdecydowałem sie na kupno CFG przy tej kapitalziacji przy jakiej go pompowali.
bylem na 11 bit to wiem JAK RYNEK potrafi sie myslić Było mnóstwo pzresłanek ze TWoM to naprawde cos WYJATKOWEGO a trynkek Dołował kurs 11 bit do samego KONCA do dnia debiiutu OFE sypał kwitami po 10 i ponizej 10 PLn. BAA nawet po Świetnym UDanym WEEKENDZIE debiutowym wysypywał kwity w pzredziale 13-15 PLn potem tez " ktoś sypał " kwitami po 17 25 30 40 50 PLN. To wszystko BYLO elementem zbiorki KWITÓW z rynku ---I teraz mozna się zastanawiac patrząc na WOLUMENY JAKI THE.BILL po takim DEBIUCIE przy takiej kapitalziacji SYPAŁ KWITAM? ---Na to pytanie nigdy nie znajdziesz odpowiedzi RYNEK po prostu mielł akcjami. by potem wejść w konsolidację i pzrez 1.5 roku Akumilwali akcji na Tym boczniaku.
I wlasnie dlatego obecne Obroty i to co sie dzieje na F51 kojarze z tym co działo sie na 11 bit przy oakzji TWOM --Tam też rynke bronił sie REKOMA I NOGAMI pzred wzrostami ( do mometu debiutu TWOM) udajac że ZUPELNIE NIE WIERZY W POTENCJAŁ TWOMA.
z drugiej srony widze co jakis czas jak RYNEK BUDUJE ILUZJE na CIGU ta społka od LAT zawodzi bo nie wyciąga wniosków , cały czas robi praktycznie TO SAMO tyle ze wykonywanie to jest przez rónych LUDKÓW ---ich gry sa monoteonne jednoosobowe rozgrywki itp itd. Za każdym razem zaliczją wtopy do tego stopnia zę ROK TEMU CIG musiał zrobic emsije akcji na 20 MLN bo by mieli problemy z płynnoscią. A rynek nadal świruje ta sama spiewke gdzie pod jakies kolejne odsłony dawno juz Upadłej marki POMPUJE kwity.
P.S masz racje na F51 bym nie spojrzeł inwestycyjne gdyby nie mwieli WW3 to bym ich olała . Ale w gamedevie najwazniejsze jest to dana spółka w danym momencie moze osiagnac PO WW3 Widze jedno ----WIelki potencjał to raz a DWA ---wielki potencjał F51 to JAK wygladaja te wszykie matriały z WW3 jakie wrzucaja mowi mi jedno to JUZ JEST LIGA SWIATOWA---i tym sie no rózni WW3 i to co robia farmersi od PD od CFG.
Porównaj sobie te ANIMACJE ktore sa w PD te FIlmiki itp DO JAKOŚCI materiału JAKI ROBI F51 w WW3 to jest pzrepaśc na korzysc F51. Wlansie dlatego zainwestowałem w F51 jak był grubo ponizej 100 MLN i ldatego uwazałem i nadal uwazam ze ma obecnie DUZO DUZO wiekszy potencjał F51 z tym co Pokazuje w WW3 niz CFG z tym co pkazuje w Phantom Doctrine.
P.S 2. Co do PLW gdyby nie HF ---to PLw tez biednie by wygladał --Powiedz JAkie przychody CESHOWE na Plynnosci miał PLW w 1 qw ? 2 MLN PLN? to jest realna kasa BO ksiegowo zarówno pzrychody jak i zyski mozna picować na rózne sposoby ALE NAWAZNIEJSZE ŚA PZREPŁYWY PIENIEZNE --wiec w 1 qw MIELI +2 mln PLN czy to naprawde taki SZAŁjak na spółkę z ponad 1 MLD kapitalziacją? w 2017 roku wpłynalo do aksy spółki ok 12 mLN pln czy to duzo? gdyby nie IPO i zgarniecie 30 MLN PLN . Gdyby nie ta kasa IPO w 2016 roku to SAMi by wygenrowali do konca 1 qw 2018 roku ( na koniec marca mieli kASY 49 MLn PLN) TYLKo 19 MLN PLN pzrez 1.5 roku ---czy to duzo? biorac pod uwagę 1 mld PLN kapitazlaicji .
wiec PLW jest grany to widac ale czy naprade jest takie ZAJEFANY? no patrzac po PZrepływach finaswoych i to ILE spółka generuje CZYSTEGO HAJSU vs. KAPITALZIACJA to bym polemizował---no ale z rynkiem podbno sie nie polemizuje .